PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

уторак, 24. јануар 2017.

Redovan putnički avio-saobraćaj od juče funkcioniše bez problema

ilustracija (foto arhiva Fly from Niš)
Nakon guste magle i niske oblačnosti koja je u nedelju pravila probleme u obavljanju redovnog avio-saobraćaja na aerodromu "Konstantin Veliki", situacija u tokom jučerašnjeg i današnjeg dana je normalizovana i svi planirani letovi su realizovani.

Avioni Wizz Air-a i Ryanair-a od i juče i danas saobraćaju normalno sa niškog aerodroma u skladu sa redom letenja bez većih poteškoća. Samo su avioni mađarskog avio-prevoznika juče na jutarnjim letovima iz Memingena i Ajndhovena sletali sa zakašnjenjem od 30-tak minuta, a koji su kružili zbog jutarnje magle.

Podsetimo da je tokom vikenda bilo problema sa realizovanjem letova iz Niša zbog guste magle kada su avioni bili preusmeravani na alternativne aerodrome u Beogradu i Sofiji. I tokom tog lošeg vremskog perioda deo letova odnosno na kojima je leteo Ryanair za putnike iz Niša bio je uspešno realizovan, dok je drugi deo putnika koji je čekao svoj let Wizz Air-om morao da sam potraži alternativu jer su letovi bili otkazani.

Ova situacija bi već od naredne zimske sezone mogla da postane prošlost, pošto je SMATSA(Kontrola letenja Srbije i Crne Gore) sprovela postupak nabavke sistema za instrumentalno sletanje aviona kategorije 1(ILS CAT I) do 800 metara vidljivosti čija se ugradnja očekuje tokom ove godine.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар