PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

понедељак, 02. јул 2018.

Za prvih 6 meseci 24.000 putnika više u odnosu na isti period prošle godine

Broj putnika nastavlja da raste; ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš)
24 hiljada putnika je letelo više za prvih 6 meseci sa aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu u odnosu na isti period prošle godine. Za period januar - jun 2018.godine letelo je 174.118 putnika, što predstavlja novi rast broja putnika od 16%.

Prema statistici objavljenoj na sajtu niškog aerodroma, broj putnika samo u toku juna ove godine bio je nešto preko 29 hiljada, što u odnosu na isti period prošle godine takođe predstavlja rast od 21%. Trend rasta se nastavio u prvih 6 meseci 2018.godine usprkos gašenju redovne linije Wizz Air-a krajem marta ove godine za Ajndhoven.

Podsetimo ovom prilikom da je SWISS od 20.juna pokrenuo i svoj treći dodatni let ka Cirihu. Švajcarski nacionalni avio-prevoznik tako saobraćata svake srede, petka i nedelje. Putnicima se pored SWISS-ovog leta za Cirih pružaju tokom ove letnje sezone i druge evropske destinacije sa nekom od niskotarifnih avio-prevoznika Wizz Air i Ryanair. Wizz Air uvodi svoju novu destinaciju, Beč, od 15.novembra svakog utorka, četvrtka i subote.

Sa niškog aerodroma ranije tokom ove godine istakli su da bi rast broja putnika na kraju 2018.godine mogao da bude između 350.000 i 400.000 putnika.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар