PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

уторак, 28. август 2018.

Nova pravila prtljaga kod Ryanair-a od 1.novembra

(foto: ryanair.com)
Najveći niskotarifni avio-prevoznik Ryanair uvodi od zimske sezone nova pravila oko unosa prtljaga u avion, samo godinu dana od kada su sadašnja pravila stupila na snagu. Ova avio-kompanija pravi totalni zaokret u svom poslovanju odnosno putnicima će biti omogućen samo unos jednog prtljag umesto dosadašnja dva, a i broj putnika koji će imati plaćen prioritet biće ograničen.

Iz Ryanair-a saopštavaju tim povodom da kroz novi način unosa prtljaga u putničku kabinu, žele da podstaknu putnike da svoj prtljag predaju na check-in šalteru i da izbegnu dodatna kašnjenja, jer je opsluga njihovih aviona do 25 minuta.

Na ovaj način za putnike se uvodi i nova cenovna politika i nova stavka za kupovinu čekiranog kofera odnosno uvodi se veći kabinski prtljga do 10kg čija je cena 8€ prilikom kupovine karte ili naknadno 10€.

Dimenzije malog prtljaga koji će putnik sa sobom nositi u kabinu se povećava na 40x20x25cm ili 40x20x30cm umesto sadašnjih 35x20x20cm. Ukoliko Vaša manja torba prelazi navedene mere, moraćete da za tu torbu doplatite 25€ gde će ona biti obeležena i biti smeštena na u avion.

Nova pravila primenjivaće se od 1. i posle prvog septembra za kupovinu karata 1. i posle prvog novembra. I ono što je najvažnije putnici koji žele da plate prioritet (ograničen do 96 putnika) i na taj način unesu dva prtljaga sa sobom u avion, moraju da za to izdvoje 6€ prilikom bukiranja karte odnosno 8€ naknadnom kupovinom.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар