PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

субота, 04. август 2018.

Za prvih 7 meseci broj putnika veći za 12% u odnosu na isti period prošle godine

(foto: nis-airport.com)
Aerodrom "Konstantin Veliki" nastavlja sa pozitivnim trendom rasta broja putnika kako iz meseca u mesec, tako i na godišnjem nivou. Samo za prvih sedam meseci letelo je preko dvesta hiljada putnika, odnosno 205.985, što predstavlja rast od preko 23.500 hiljada putnika ili preko 12% u  odnosu na isti period za prvih 7 meseci u 2017.godini kada je letelo 182.460 putnika.

Iako je broj putnika u julu mesecu rastao u odnosu na prethodne mesece u ovoj godini, uz nekoliko otkazanih letova, taj ostvareni rezultat nije bio i rekordni u odnosu na jul prošle godine. Zabeležen je pad za period jul 2017 (32.262) - jul 2018 (31.826) za nešto oko 400 putnika, što je uz sve ukupni rast u ovoj godini od prosečnih 12% na mesečnom nivou zanemariv.

Podsetimo da se niški aerodrom "Konstantin Veliki" u ovom periodu prošle godine, a prema statističkim podacima ACI Europe, našao među četiri vodeća aerodroma u Evropi sa najvećim rastom po broju putnika i to u grupi aerodroma koji imaju do 5 miliona putnika na godišnjem nivou.

Rukovodstvo niškog aerodroma ranije je istaklo da bi do kraja godine, a zahvaljujući između ostalog i uspostavljanju nove linije Wizz Air-a do Beča od 15.novembra, moglo da leti i između 370.000 i 400.000 putnika.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

2 коментара:

  1. Ово је наравно одлично, брине одсуство најава нових летова и нових компанија.
    Није јасно када ће држава да преузме управу и када ће руководство АКВ да почне да се бави својима делима

    ОдговориИзбриши
  2. A usluga u restoranu, ne daj boze. Cekas po pola sata dok uopste neko pridje i pita sta hoces da narucis. Prosli put onaj deda samo mase rukama i posle se obrukao, kad je jedna zena nenamerno ustala da vidi avion a njemu pice palo na pod. Kaze na glas da ceo restoran cuje: ova krava mora da ustane da vidi avion!
    Posle sam otisao sam da uzmem pice na gornjem spratu ali morao sam dole da platim?!?

    ОдговориИзбриши