PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

недеља, 05. август 2018.

Od naredne godine mogući letovi do letovališta u Egiptu

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Niški aerodrom "Konstantin Veliki" mogao bi već naredne godine da se nađe na mapi aerodroma koji svojim putnicima nudi sezonske letove do primorskih destinacija. O tome je ove nedelje u Gradskoj kući u Nišu gradonačelnik Niša Darko Bulatović između ostalog razgovarao sa ambasadorom Egipta u Srbiji.

Ambasador Egipta Amr Aguvejli rekao je da je upoznat sa naglim razvojem niškog aerodroma i da bi u tom smislu bilo dobro kada bi se pokrenuli letovi sa poznatim egipatskim letovalištima Hurgadi ili Šarm el Šejku. Po njegovoj oceni redovna ili čarter linija doprinela bi većoj turističkoj razmeni, ali i da bi u tom smislu pored putnika iz ovog dela Srbije leteti putnici iz susedne Bugarske ili Makedonije.

Podsetimo da je poslednji čarter let sa aerodroma Niš ka primorskim destinacijama organizovan 2014.godine kada su putnici mogli da lete ka Antaliji, a u prethodnih 15-tak godina putnici iz Niša leteli su i ka više drugih primorskih destinacija poput Bodruma, Tivta, Krita. Iako je Montenegro Airlines razmatrao mogućnost da ove godine,a posle 9 godina, ponovo uspostavi letove do Tivta, do realizacije nije došlo.

Trenutno nekoliko avio-prevoznika ovog leta sa aerodroma Beograd prevozi putnike ka Hurgadi i to Air Cairo, AMC Airlines, Aviolet, Almasria Universal Airlines. Hoće li se neko od ovih prevoznika naći uskoro u ponudi i sa niškog aerodroma, možda već i od naredne godine, ostaje da se vidi. Svakako potreba za uvođenjem sezonskih letovima ka primorskim destinacijama postoji, te bi se na ovaj način rešio i taj nedostatak.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар