PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

среда, 12. септембар 2018.

Kvar aviona na pisti Aerodroma Nikola Tesla "poslao" 5 aviona Air Serbia na Aerodrom Niš

(foto: FB Aerodrom Niš Kostantin Veliki)
Niški aerodrom "Kostantin Veliki" posle dužeg vremena ponovo je bio alternativni aerodrom za avione nacionalnog avio-prevoznika Air Serbia-a. Čak 5 aviona u periodu između šest i devet ujutro iskoristila su upravo nišku vazdušnu luku kao alternativnu stanicu, a sve zbog zatvorenosti aerodroma Beograd u tom periodu.

(foto: FB Aerodrom Niš Kostantin Veliki)
Zatvorenost aerodroma Beograd na više sati usledila je nakon što je rano jutros nešto posle 04:00h sleteo avion Egypt Air-a kome su prilikom sletanja popucale sve gume i koji nije mogao da se nakon zaustavljanja skloni sa piste. Ovaj incident na pisti beogradskog aerodroma prouzrokovao je velika kašnjenja u dolascima i odlascima aviona sa ovog aerodroma, te su avioni Air Serbia-a, ali i drugih avio-kompanija u tom trenutku koji su trebali da slete na taj aerodrom tražili alternativne aerodrome.

Niški "Konstantin Veliki" bio je alternativni aerodrom za 5 aviona na redovnim i čarter linijama i to iz Larnake, Soluna, Skopla, Bukurešta i Karpatosa, navedeno je na fejsbuk stranici aerodroma Niš. Ostali avioni nacionalnog prevoznika ali i drugih kompanija preusmereni na druge aerodrome (Budimpešta, Sofija, Temišvar i Zagreb) ili vraćeni na polazne aerodroma (Cirih).

Nakon uspešnog uklanjanja aviona egipatske avio-kompanije sa piste beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" i ponovnog otvaranja aerodroma za saobraćaj, svi avioni Air Serbia i jednog aviona čarter firme Air Serbia-e, Aviolet odleteli su sa aerodroma Niš dalje ka Beogradu u periodu između pola 12 i pola 1.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар