PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

субота, 01. септембар 2018.

Veći broj linija zavisiće od daljih ulaganja u proširenje kapaciteta

ilustracija,(foto: Aerodrom Niš)
Niški aerodrom "Konstantin Veliki" i ove godine beleži značajne rezultate u putničkom saobraćaju te se očekuje da do kraja godine leti preko 360.000 putnika. Novi vd direktora Aerodroma Dušan Knežević izjavio da očekuje prve rezultate po pitanju daljih ulaganja od strane države, od kako je ona i zvanično preuzela vlasništvo na niškom vazdušnom lukom, u narednih nekoliko meseci. 

On je gostujući u jutarnjem programu "TV Prva" rekao da je niški aerodrom likvidan i da je kao takav u mogućnosti da izmiruje svoje obaveze, no da je za neka veća ulaganja kao što je nabavka nove opreme ili proširenja kapaciteta neophodna pomoć države u vidu subvencija.
- U saradnji sa nadležnim Ministarstvom radimo na planovima za subvencije u ovoj tekućoj godini, a one će se pre svega odnositi na opremanje aerodromskom opremom, povećanje bezbednosti i povećanje naših kapaciteta. Prve rezultate očekujem da vidimo u mesecima koji su pred nama. - rekao je Knežević za "TV Prva"
VD direktor Knežević istakao je da promena aerodromskih taksi neće biti i da su ugovori sa postojećim avio-kompanijma važeći do 2021. odnosno 2022.godine. On je javnost podsetio da će Wizz Air ove godine uvesti svoju novu liniju do Beča ka kojoj će od 15.novebra saobraćati 3x nedeljno svakog utorka, četvrtka i subote.

VD Direktor Aerodroma Niš istakao je da subvencije predstavljaju preduslov za otvaranje novih linija, dolazak novih avio-kompanija, te bi prvi rezultati mogli da se po tom pitanju očekuju početkom naredne godine.

Podsetimo da sa niškog aerodroma trenutno možete leteti na 10 destinacija širom Evrope sa jednom od tri avio-kompanije Wizz Air, Ryanair, SWISS. Upravo sa nacionalnim prevoznikom Švajcarske preko Ciriha se možete konektovati dalje na preko 50 destinacija širom Evrope i sveta.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

1 коментар: