Пређи на главни садржај

Najbolji avgust za Aerodrom Niš

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Kroz putnički terminal niškog aerodroma "Konstantin Veliki" ovog meseca prošlo je skoro 31 hiljada putnika što predstavlja rast od 1% u odnosu na isti mesec prošle godine, ali i najbolji rezultat za avgust od otvaranja aerodroma 1986.godine.

Iz meseca u mesec broj putnika raste, tako je i za prvih 8 meseci ove godine u odnosu na prošlu broj putnika porastao za 11% odnosno od 1.januara do 31.avgusta ove godine kroz ovaj aerodrom je prošlo 236.949 putnika, za razliku od istog perioda prošle godine kada je letelo 213.327 putnika.

VD direktora Aerodroma Dušan Knežević nedavno je najavio da sa uvođenjem nove linije Wizz Air-a do Beča, startuje od 15.novembra, na kraju godine trebalo da leti više od 360 hiljada putnika.

Podsetimo da je istorijski mesečni rezultat niški aerodrom "Konstantin Veliki" ostvario jula prošle godine kada je letelo preko 32 hiljade putnika, dok je najbolji godišnji rezultat ostvaren takođe 2017.godine kada je letelo 331.582 putnika.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Коментари

 1. Slabo, vidi se da je aerodrom u slobodnom padu.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Ne može da se očekuje rast putnika kada nije bilo novih linija u prvoj polovini godine još je jedna i ukinuta.

   Избриши
  2. Niko nece da finansira i otvara nove linije ka aerodromu koji je od skora postao nepouzdan partner i stavio interes svojih putnika u 3. plan. Zato je i Wizz samnjio najavljeni broj letova ka Becu...

   Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23