PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 22. октобар 2014.

Vlada dala "zeleno svetlo" za Aerodrome Srbije

Vlada Srbije je danas dala "zeleno svetlo" da se započne sa aktivnostima za osnivanja privrednog društva "Aerodromi Srbije" a na predlog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture .

Aerodromi u Nišu i Beogradu prvi u sastavu novog preduzeća
Vlada je zadužila Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da obrazuje Radnu grupu od predstavnika nadležih ministarstava i ostalih relevantnih subjekata, koja će koordinirati aktivnosti neophodne za sprovođenje ovog postupka, saopštilo je resorno ministarstvo.- prenosi Tanjug 

Prošlog meseca  na sastanku u Beogradu održani su preliminarni razgovori o inicijativi koju su pokrenuli Ministarstvo gradjevinarstva, sabracaja i infrastrukture i Vlada Srbije. Sastanku pored predstavnika države, prisustvovali su i predstavnici aerodroma na čelu sa dotadašnjim direktorom aerodroma Niš.
Povodom ovog sastanka direktor Bugarinović da o je izjavu za TV Zonu Plus

- ,,To će privredno društvo koje ce obuhvatiti aerodromsku infrastrukturu i po prvi put, nadam se, utrati pravac strateškog razvoja aerodromske infrastrukture u Srbiji u kojoj će omogućiti da se i Niš razvija po tom pitanju."-izjavo je direktor Bugarinović
On je dodao i da će se time doprineti kako razvoju same aerodromske infrastrkuture u koju dugo vremena nije ulagano, tako i povećanju broja letova iz Niša.
-,,Kroz jedinstveni menadžement(aerodrom Beograd i aerodrom Niš) će se segmentisati tržište, a za niški aerodrom ce sigurno znaciti definitivno ulaganje u infranstrukturu i dolazak novih avio-kompanija. Naravno neće se zaustavljati svi ovi procesi koji su do sada činjeni uz velike napore grada Niša i aerodroma, tako da će se oni samo nastaviti i ići u pravcu razvoja infrastrukture i novih avio-linija koje očekujemo sledeće godine. Kroz segmentisanje tržišta, ideja jeste da se ka aerodromu Niš usmeri low cost saobraćaj, jer je to upravo cilj da bi Beograd postao hub, na kome će biti jedan drugi vid saobraćaja u tom smislu cilju i jeste takva vrsta segmentisanja tržišta".
Govoreći šta ce to znaciti jedinstevi menadžent po dalje poslovanje aerodroma Niš, rekao je da će to biti mnogo ekonomicnije i doneti boljitke.
-,,To znaci upravljaje sa više lokacija, zajedničko upravljanje Beogradom i Nišom za sada, znači da će biti jeftinije poslovanje, niži troškovi, biće omogućena ravnomernija upotreba opreme, u svakom slučaju ekonomičnije poslovanje". - kaze direktor Bugarinović
Više o značaju Aerodroma Srbije za aerodrom Niš možete pročitati na linku.

Fly from Niš Team

Нема коментара:

Постави коментар