PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

четвртак, 26. фебруар 2015.

Vredna donacija aerodroma Beograd niškom aerodromu "Konstantin Veliki"

Neophodna oprema stigla na naš aerodrom, ilustracija (foto arhiva)
Aerodrom Beograd donirao je neophodnu opremu Aerodromu Niš, tim povodom na niškom aerodromu održana je danas konferencija za novinare na kojoj su govorili v.d. direktora Aerodroma Niš, Vladica Djurdjanović, gradonačelnik Niša Zoran Perišić i v.d. generalnog direktora Aerodroma Beograd, Saša Vlaisavljević.

Direktor niškog aerodroma  Konstantin Veliki, Vladica Djurdjanović istakao je da je ova donacija plod dugogodišnje prijateljske saradnje koju imaju jedina dva medjunarodna aerodroma u Srbiji, ali i da bez podrške gradončelnika aerodrom bi bio danas u stečaju. Djurdjanović je podvukao da uz dalju pomoć aerodroma Beograd, sa niškog aerodroma će u narednom periodu poletati više od 300 hiljada putnika godišnje.

Gradonačelnik Niša, Zoran Perišić izrazio je zadovoljstvo što je danas Aerodrom Niš, dobio neophodnu opremu koja će aerodrom još više učiniti konkurentnim na tržištu, ali i mnogo više bezbednijim. Gradonačelnik je izmedju ostalog rekao i koja je sve to oprema donirana, kao što je terensko vozilo,  1 viljuškar, 35 radio stanica, vozilo za isparkiravanje vazduhoplova(push-back vozilo), 12 gumenih podmetača za točkove, snegobacač i 3 repetitora.

Deo opreme prikazan javnosti , printscreen Bella Amie
Generalni direktor aerodroma Nikola Tesla, Saša Vlaisavljević rekao je da je sa njim došao i stučan tim aerodroma Beograd, koji će danas sagledati stanje samog aerodroma i videti gde to još aerodrom "Nikola Tesla" može da pomogne. Govoreći o aerodromu Beograd, rekao je da aerodrom najbolje posluje od svog osnivanja. Ove godine se planiraju investicije od 20miliona evra. Saša Vlaisavljević je rekao da će danas potpisati sporazum o saradnju u oblasti obuke, edukacije i prakse koja je neophodna zaposleslenim na aerodromu "Konstantin Veliki" , kako bi spremni dočekali sezonu. Obuka za zaposlene na aerodromu, kako je rečeno na konferenciji za novinare, odpočeće od narednje nedelje. Kako je rekao v.d. direktora aerodroma Niš, Vladica Djurjdjanović oko 45 ljudi imaće jedno-dnevni brifing, a 10 zaposlenih prećiće višemesečnu obuku.

Odgovarajući na pitanje novinara u vezi nekih najava da bi mogle biti pokrenute linije ka Tivtu i Minhenu, direktor Vladica Djurdjanović je rekao da se vodi pregovori sa aviokompanijama, ali da isključivo od njihove odluke zavisi da li će leteti na odredjenim linijama ili ne. Na pitanje novinara da li će Wizz Air leteti ka Minhenu , kakve su ranije bile najave, direktor Djurdjanović je rekao da su u pitanju pregovori sa drugim low cost kompanijama.

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

2 коментара: