PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

петак, 06. фебруар 2015.

Wizz Air je velika šansa koja se ne sme propustiti

Wizz Air je velika šansa! (foto: Fly from Niš)
Danas je u sedištu Regionalne privredne komore Niš održana prezentacija najavljenih linija sa niškog aerodroma. Cilj ove prezentacije bio je pre svega da se privrednici i turistički poslanici bliže upoznaju sa najavljenim destinacijama iz Niša za Bazel i Malme kao i da se upoznaju o svim privrednim potencijalima daljeg razvoja niškog aerodroma.

Ivanka Stanisavljević, PR niškog aerodroma ocenila je da su razvojne šanse aerodroma turizam i privlačenje stranih investitora, kao i povezivanje velikog broja naše dijaspore u Zapadnoj Evropi i Svetu sa ovim delom Srbije. Aerodrom u narednim godinama planira dalju ekspanziju putničkih i kargo letova, ali i rad na logističkom centru.

Aerodrom kao pokretač razvoja privrede;
ilustracija (foto: Aerodrom Niš)
Vladica Djurdjanović, v.d. direktora niškog aerodroma istakao je veliki značaj što će velika niskotarifna kompanija leteti iz Niša, i što pritom grad neće izdvojati dotacije za predstojeće letove. Do početka prvih letova mora biti izvršena dogradnja odlazećeg gejta, kako bi se protok putnika od terminala do aviona ubrzao. On je rekao da je cilj da Wizz Air otvori svoju bazu u Nišu, ali da bi do toga došlo neophodno je prvo instalirati ILS u 2016.godini. Govoreći o eventualno novim linijama Wizz Air-a, očekuje se da će to biti Nemačka.

Direktor TON-a, Uroš Parlić najavio je da će se odrzati velika prezentacija aerodroma Niš na predstojećem sajmu turizma u Sofiji, ali da će se aerodrom u dobrom svetlu prezentovati i na sajmovima turizma u Beogradu i Moskvi. Takodje je istakao da se radi na tome da se poveže region kroz odredjeni vid šatl-bas prevoza do samog aerodroma.

Prezentacija aerodroma Niš na svetskim sajmovima turizma
u Sofiji, Moskvi i Beogradu ; Ilustracija(foto: TON)
Istaknuti privrednici ovog grada i regiona se slažu u jednom, da je aerodrom pokretač razvoja ovog grada i regiona i da je u tom smislu velika razvojna šansa imajući u vidu najavljene destinacije ka Švajcarskoj i Švedskoj koje će im svakako značiti u daljem poslovanju.
Prestavnica Tigar Tyres-a iz Pirota istakla je potrebu za povezivanjem Niša sa Parizom ili Frankfurtom, jer se oni trenutno povezuju preko Sofije ili Beograda do tih destinacija. Njima bi odgovaralo i da se otvori linija do Beograda sa daljim konekcijama, kao što je to ranije bilo moguće preko Podgorice.
Predsednik Safari Kluba, Vlasta Stanojević ocenio je da je ovo šansa koja se ne propušta i da na svaki način Wizz Air treba podržati, jer ako dozvolimo da ih otera nelojalna konkurencija to će biti još jedna propuštena šansa. Što se kao autor i urednik portala apsolutno slažem!

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

Нема коментара:

Постави коментар