PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 11. фебруар 2015.

Preduzeće "Aerodromi Srbije" biće formirano za najviše dva meseca

Niški aerodrom će uskoro poslovati kao deo Aerodroma Srbije
Preduzeće "Aerodromi Srbije" biće formirano u naredna dva meseca, a već u ovoj godini na vojnom aerodromu Lađevci počeće da se realizuju i civilni letovi, najavila je danas potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović.
"Formiranje Aerodroma Srbije nije samo na nivou ideje. To privredno društvo biće formirano u naredna dva meseca, u martu ili aprilu i na tome se već se radi ", rekla je Mihajlović novinarima nakon obilaska aerodroma "Morava" u Lađevcima kod Kraljeva.
Ona je istakla da taj aerodrom ima fantastičan položaj i da se trenutno radi na njegovoj konverziji iz vojnog u vojno-civilni aerodrom, što će biti učinjeno do leta ove godine. "Mnogo je već urađeno na tom aerodromu, a potrudićemo se da u martu dogovorimo i sa Ministarstvom odbrane sve što je potrebno da donesemo određene odluke na vladi", rekla je Mihajlović.

Ona je navela da će aerodrom "Nikola Tesla" dati aerodromu "Morava" dodatnu opremu, kao i da će Direktorat civilnog vazduhoplovstva obaviti svoj deo posla kako bi civilni letovi mogli da se realizuju već ove godine.Mihajlović je istakla da je oživljavanje tog aerodroma važno za razvoj turizma i privrede u tom delu Srbije.
"Sve što radi ova Vlada je usmereno ka pozanju konkurentnosti privrede Srbije i svakog regiona, odnosno da se bolje živi. A bolje će se živeti ako imamo infrastrukturu za putnički, železnički i vazdušni saobraćaj", rekla je ona.
Zoran Ilić, pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj, rekao je da aerodrom već može da funkcioniše u C kategoriji, odnosno da mogu da ga koriste avioni tipa "737", erbas 319, erbas 320, odnosno avioni koji imaju između 120 i 180 putnicckih mesta. On je rekao da će u poccetku aerodrom korisiti i manje letelice, kapaciteta do sto putnika, kao i oni za kargo prevoz.
_____________________________________________________________________________

Podsetimo da je još krajem oktobra prošle godine Vlada Srbije dala zeleno svetlo za formiranje ovog preduzeća, kada je tom iniacijalnom sastanku u Ministarstartvu gradjevine, saobraćaja i infrastrukture bila pozvana i delegacija niškog aerodroma na čelu sa do tada još uvek aktuelnim direktorom Draganom Bugarinović. O tome zašto je ovo preduzeće dobro za niški aerodrom, pročitajte opširnije ovde.

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team, mgsi.gov.rs

Нема коментара:

Постави коментар