Пређи на главни садржај

Wizz Air će doprineti većem broju turista u Nišu

Sa Wizz-om stižu i turisti (foto; airplane-pictures.net)
Niš je prošle godine posetilo 9 odsto više turista nego 2013, dok je zabeležen i rast stranih turista posebno iz Bugarske. Ipak, Turistička organizacija Niša beleži i manje domaćih posetilaca od 5 odsto. Iz TON-a kažu da će prioriteti za ovu godinu biti promocija grada na sajmovima, i predstavljanje gastronomskih potencijala, festivala i istorijskog nasleđa.

Prošle godine naš grad je posetilo 9 odsto više turista nego 2013. godine. Podaci govore i da je svaki četvrti turista bio stranac, a da ih je najviše bilo iz susedne Bugarske. Ipak, za razliku od stranaca Niš beleži smanjenje broja domaćih posetilaca za 5 odsto.
Domaći i strani turisti u Nišu su prošle godine proveli preko 130.000 noći, što je 17 odsto više nego 2013. Razlog za veće interesovanje turista je, između ostalog, i učešće Turističke organizacije na sajmovima. Već ove nedelje iz organizacije putuju u Beograd na Sajam turizma, gde će se, kako kažu, truditi da što bolje predstave naš grad. Ove godine prioriteti će biti promocija festivala, gastronomskih potencijala i istorijskog nasleđa.

Iz Turističke organizacije očekuju više turista ove godine čemu može puno doprineti dolazak avio kompanije „Wizz air“ u naš grad, kao i niško kulturno leto, odnosno održavanje predstava i različitih drugih kulturnih manifestacija. Iz TON-a se nadaju i da će ovih dana Tvrđavom početi da upravlja grad, što je prilika, kako kažu, da se u njoj uspostavi red u svakom smislu. Ipak, iz organizacije kažu i da nisu zadovoljni komunikacijom sa Niškom banjom i da u ovoj opštini ima problema kojima se treba više posvetiti.izvor: Niška Televizija

Коментари

  1. Bice turisti druga generacija nasih ljudi. Ovi mladi sto zive na zapadu vole da dodju u Srbiju i naravno potrose pare. Nisu to kao nasi ljudi sto su otisli 60 godina ili kasnije! Pre su svi putovali za Beograd preko vikenda sada ce za Nis.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23