PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

субота, 04. фебруар 2017.

Jeftini letovi do Niša sve više privlače strane turiste

Naš grad sve više dostupniji stranim turistima (foto arhiva Fly from Niš)
Da aerodrom zaista može da bude pokretač razvoja turizma Niša i južne Srbije, o čemu smo pisali tokom prethodnih godina na našem portalu, govori i podatak da broj stranih turista u Nišu u periodu 2013. - 2016.godina porastao za skoro 50%.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, tokom decembra 2016. godine, grad Niš posetilo je  49% više turista nego u isto vreme 2015. godine, od čega je broj domaćih turista povećan za 22% dok je stranih turista bilo za čak 72% više. U toku decembra prošle godine u našem gradu noćilo je 37% više turista nego decembra 2015.

Najveći broj inostarnih turista u Niš je dolazio iz Bugarske, Grčke i Nemačke, koji su i tokom 2015 godine bili najčešći posetioci Niša. Raduje podatak da Bugara, Nemaca i Grka u 2016. godini bilo preko 30 odsto više u odnosu na 2015 godinu. Takođe, primetno je i povećanje broja stranih turista iz Ruske Federacije i Turske.

Niš je u periodu od januara do decembra  2016. godine posetilo 12 odsto više turista nego u istom periodu 2015. Hotelski kapaciteti bili su popunjeni jer je u ovom istom periodu usluge hotela i hostela u našem gradu koristilo čak 8,6 odsto više turista.

Podsetimo da iz Niša možete leteti trenutno ka 9 destinacija na letovima Ryanair-a i Wizz Air-a, a već od proleća odnosno od leta i ka Cirihu zahvaljujući letovima SWISS-a i Germania Flug-a.


Fly from Niš / ni.rs

Нема коментара:

Постави коментар