PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

уторак, 08. мај 2018.

Aerodrom Niš posvećuje veliku pažnju na bezbednost i povećanje broja putnika

ilustracija (foto: @nisairport)
Gradsko Veće grada Niša danas je dalo saglasnost za novu sistematizaciju radnih mesta aerodroma "Konstantin Veliki" prema kojoj bi, kada Komisija Vlade Srbije odobri, 30 radnika trebalo da dobije stalni radni odnos, a preostalih 5 radnika će se uklopiti u zakonski dozvoljen broj radnika na određeno vreme.

Direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović izjavio je danas za medije da su ranije opsluživali jedan avion, ali da će već od juna opsluživati čak 3 aviona istovremeno što podrazumeva upravo ovaj broj radnika kako bi sve operacije mogle da se obave bez ikakvih problema.

- Ranije smo opsluživali samo jedan avion, a već juna će nam se desiti da oplužujemo 3 istovremeno i samim tim neophodno da imamo određeni broj radnika. Nama je na prvom mestu bezbednost saobraćaja, putnika i bezbednost opsluživanja vazduhoplova. - ističe Đurđanović
Đurđanović kaže da aerodrom dobijanjem EASA sertifikata u kompletu poštuje sve što se tiče bezdednosti u vazdušnom saobraćaju, a što propisuje EU.

Na pitanje novinara oko statusa niški vazdušne luke, direktor Đurđanović kaže da oni ne komentarišu vlasničku strukturu te da o tome konačnu reč da je vlasnik odnosno Skupština grada Niša.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар