PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

понедељак, 07. мај 2018.

Aerodrom Niš radi u skladu sa Zakonom o vazdušnom saobraćaju

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Iz Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Republike Srbije saopšteno je danas da aerodrom Niš obavlja svoju delatnost u skladu sa Zakonom o vazdušnim saobraćajem i da poseduje sve odgovarajuće licence.

Kako navode iz Direktorata za portal "Tango Six", niški aerodrom "Konstantin Veliki" predmet je kontinuiranog nadzora koji ima za cilj obavljanje redovnih i vanrednih inspekcija i provera, a u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu osim prethodno navedenih vrsta nadzora, uključuje i sprovođenje nenajavljenih testova.

Oni napominju i da je osoblje na aerodromu predmet nadzora po pitanju posedovanja odgovarujućih licenci, sertifikata i potvrda o obučenosti, te da u tom pogledu za sadašnji vid avio-saobraćaja koji se odvija na aerodromu "Konstantin Veliki" ova vazdušna luka poseduje odgovarajući broj ovlašćenog osoblja.

Direktorat će , kako prenosi portal "Tango Six", prema operateru aerodroma preduzeti mere u skladu sa Zakonom o vazdušnom saobraćaju u slučaju bilo kakvih odstupanja kada je reč o broju ovlašćenog osoblja ili drugih poremećeja u radu.

Podsetimo da je niški aerodrom 2. aerodrom u Srbiji koji je počektom godine upravo od Direktorata za civilno vazduhoplovstvo dobio sertifikat kojim je potvrđeno da JP „Aerodrom Niš“ Niš kao operater Aerodroma "Konstantin Veliki" ispunjava sve uslove za upravljanje aerodromom u skladu sa najnovijim propisima RS i Uredbom EU Komisije br. 139/2017 iz 2014.g. Na taj način ovaj aerodrom svrstao se u grupu evropskih aerodroma koji ispunjavaju najviše operativne i organizacione standarde, kao i standarde iz oblasti bezbednosti vazdušnog saobraćaja.


Tekst: A.P.
Fly from Niš / Tango Six

Нема коментара:

Постави коментар