Пређи на главни садржај

Aerodrom Niš radi u skladu sa Zakonom o vazdušnom saobraćaju

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Iz Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Republike Srbije saopšteno je danas da aerodrom Niš obavlja svoju delatnost u skladu sa Zakonom o vazdušnim saobraćajem i da poseduje sve odgovarajuće licence.

Kako navode iz Direktorata za portal "Tango Six", niški aerodrom "Konstantin Veliki" predmet je kontinuiranog nadzora koji ima za cilj obavljanje redovnih i vanrednih inspekcija i provera, a u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu osim prethodno navedenih vrsta nadzora, uključuje i sprovođenje nenajavljenih testova.

Oni napominju i da je osoblje na aerodromu predmet nadzora po pitanju posedovanja odgovarujućih licenci, sertifikata i potvrda o obučenosti, te da u tom pogledu za sadašnji vid avio-saobraćaja koji se odvija na aerodromu "Konstantin Veliki" ova vazdušna luka poseduje odgovarajući broj ovlašćenog osoblja.

Direktorat će , kako prenosi portal "Tango Six", prema operateru aerodroma preduzeti mere u skladu sa Zakonom o vazdušnom saobraćaju u slučaju bilo kakvih odstupanja kada je reč o broju ovlašćenog osoblja ili drugih poremećeja u radu.

Podsetimo da je niški aerodrom 2. aerodrom u Srbiji koji je počektom godine upravo od Direktorata za civilno vazduhoplovstvo dobio sertifikat kojim je potvrđeno da JP „Aerodrom Niš“ Niš kao operater Aerodroma "Konstantin Veliki" ispunjava sve uslove za upravljanje aerodromom u skladu sa najnovijim propisima RS i Uredbom EU Komisije br. 139/2017 iz 2014.g. Na taj način ovaj aerodrom svrstao se u grupu evropskih aerodroma koji ispunjavaju najviše operativne i organizacione standarde, kao i standarde iz oblasti bezbednosti vazdušnog saobraćaja.


Tekst: A.P.
Fly from Niš / Tango Six

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23