Пређи на главни садржај

Aerodrom Morava u Kraljevu uskoro kreće sa radom

Aerodrom Morava čeka svoju priliku (foto: Kraljevo Online)
Kako prenosi sajt Kraljevo.biz, na inicijativu Nebojše Simovića, načelnika Raškog upravnog okruga, u Kraljevu je održan sastanak načelnika upravnih okruga iz centralne Srbije. Sastanku su prisustvovali Slobodan Jolović, načelnik Moravičkog okruga, dr Damjan Srejić načelnik Šumadijskog okruga i Zvonko Tufegdžić, sekretar Regionalne privredne komore Kraljevo, glavna tema otvaranje aerodroma “Morava”.

Tema sastanka bio je aerodrom „Morava“ u Lađevcima, na kome su, u velikoj meri, završeni svi neophodni radovi kojima je ovaj aerodrom osposobljen da pored vojnih aviona prihvata i sve civilne vazduhoplove osim onih najvećih, a za šta će biti osposobljen, u narednom periodu, posle proširenja postojeće piste. Simović je upoznao svoje kolege sa razgovorima koje je imao sa predstavnicima Direktorata za civilni avio-saobraćaj čija će komisija doći odmah posle uskršnjih praznika i započeti procedure neophodne za davanje dozvola kojima će biti omogućeno da, u drugoj polovini godine, otpočne saobraćaj. On je, takođe, rekao da je imao susrete i sa predstavnicima nemačke kompanije iz Frankfurta koja će, u saradnji sa Aerodromom Beograda i Vladom Srbije, u formi javno-privatnog partnerstva organizovati, za početak sa deset novih vazduhoplova, saobraćaj na relaciji Frankfurt – Lađevci – Istanbul i obratno. I nedavni razgovori vođeni sa predstavnicima američke kompanije „Nobl Environmental“ u njihovoj novoj fabrici u Tavniku, u neposrednoj blizini aerodroma su, po rečima Simovića uticali da se ubrza sa otvaranjem aerodroma. Ova kompanija već širi svoje proizvodne kapacitete, jer nema problema plasmana svojih eko-panela, i ima nameru da svoju evropsku centralu iz Švajcarske preseli ovde zapošljavajući potom još 1.000 radnika.

Skori dovršetak auto-puta Beograd–Preljina takođe će mnogo značiti za aerodrom „Morava“, kome, kako je rečeno, gravitira 38 opština i gradova sa preko milion stanovnika i u kojima se trenutno realizuje preko 30 odsto ukupnog inoturističkog prometa u Srbiji. Aerodrom zadovoljava zahteve da se nalazi na maksimum 100 kilometara od značajnih turističkih destinacija (Kopaonik, Zlatibor, Vrnjačka Banja,…). Gradovi i opštine centralne Srbije posebno su zainteresovani za osposobljavanje aerodroma „Morava“ za kargo letove i spremni su da, zajednički, podrže stvaranje kargo-zone na površini od 300 do 400 hektara u neposrednoj blizini aerodroma što će biti tema narednog sastanka koga će, uskoro, organizovati načelnici upravnih okruga iz centralne Srbije.

Izvor: Kraljevo.biz

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23