PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

понедељак, 13. април 2015.

Niš i Temišvar alternativni aerodromi Air Serbia-e

Aerodrom Temišvar (foto: wikipedia)
Nacionalna avio-kompanija Air Serbia će u narednom periodu u slučaju lošeg vremena na Aerodromu "Nikola Tesla" koristiti niški, ali i temišvarski aerodrom kao alternativni. Kako prenosi sajt EX-YU Aviation News, Air Serbia i još 5 avio-kompanija(Wizz Air, TAROM, Lufthansa, Etihad, Turkish Airlines) koje lete sa beogradskog aerodroma koristiće usluge aerodroma Temišvar u Rumuniji.

Kako nam je rečeno na aerodromu "Konstantin Veliki", nedavno je sa nacionalnim avio-prevoznikom Air Serbia potpisan ugovor o poslovno tehničkoj saradnji, koji izmedju ostalog podrazumeva i korišćenje aerodroma u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova na beogradskom aerodromu. Podsetimo da je Air Serbia prošle godine koristila niški aerodrom kao alternativni kada su sletela 3 aviona tipa ATR-72, ali i da 6.godinu za redom ne obavlja redovni avio-saobraćaj.
Prošlogodišnja alternacija, januar 2014. (foto arhiva)
Niški aerodrom slovi za jedan idealnih aerodroma  u regionu u pogledu povoljnih vremenskih uslova koji ima u toku cele godine i najmanje maglovitih dana tokom zimskog perioda. Ono što treba napomenuti da aerodrom ne raspolaže sa ILS-om (Instrumental Landing Sistem), ali da prema najavama koje stižu iz SMATSA-e ugradnja ovog uredjaja planirana je naredne godine što će aerodrom doprineti još većoj konkurentnosti..

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

Нема коментара:

Постави коментар