PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

уторак, 28. април 2015.

Aerodrom Niš uskoro deo preduzeća "Aerodromi Srbije"


Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će uskoro biti formirano preduzeće Aerodromi Srbije koje će objediniti aerodrome u zemlji i zajednički će upravljati njihovom infrastrukturom i uslugama.

Mihajlović je rekla novinarima na beogradskom aerodromu Nikola Tesla da se radi na osnivanju tog preduzeća i da je za to nadležno pre svega Ministarstvo privrede i izrazila očekivanje da će se taj predlog vrlo brzo naći na sednici Vlade.
Ministarka Mihajlović
(printscreen Tanjug)
"Hoćemo da i drugi aerodromi u Srbiji posluju tako dobro kao aerodrom Nikola Tesla u Beogradu", poručila je Mihajlović koja je prisustvovala vatrogasnoj vežbi na aerodromu.
Ona je rekla da će se u okviru novog preduzeća sasvim sigurno naći i aerodrom Lađevci kod Kraljeva koji će biti civilno-vojni aerodrom.

Mihajlović je dodala da osnivanje Aerodroma Srbije nije više samo ideja i da je trenutno u toku posutpak usklađivanja te odluke između ministarstava.

"Ministarstvo privrede kao resorno, kada su u pitanju preduzeća, uskoro će predložiti zaključak i očekujem što pre da ga vidim na sednici vlade", rekla je ona.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić rekao je da će se aerodromima upravljati sa jednog mesta i da će tu biti objedinjene razne usluge, na primer lou kost, unutarputnički saobraćaj, robni saobraćaj, generalna avijacija odnosno privatni avioni i drugi oblici.

On je rekao da će nakon zaključka vlade biti registrovano novo preduzeće Aerodromi Srbije i da će se onda razmatrati koje će sve aerodrome obuhvatiti i naveo da će svakako u sastav tog novog preduzeća ući niški aerodrom, Lađevci, Ponikve kod Užice i drugi.

izvor: Tanjug

Нема коментара:

Постави коментар