Пређи на главни садржај

Aerodrom Niš uskoro deo preduzeća "Aerodromi Srbije"


Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će uskoro biti formirano preduzeće Aerodromi Srbije koje će objediniti aerodrome u zemlji i zajednički će upravljati njihovom infrastrukturom i uslugama.

Mihajlović je rekla novinarima na beogradskom aerodromu Nikola Tesla da se radi na osnivanju tog preduzeća i da je za to nadležno pre svega Ministarstvo privrede i izrazila očekivanje da će se taj predlog vrlo brzo naći na sednici Vlade.
Ministarka Mihajlović
(printscreen Tanjug)
"Hoćemo da i drugi aerodromi u Srbiji posluju tako dobro kao aerodrom Nikola Tesla u Beogradu", poručila je Mihajlović koja je prisustvovala vatrogasnoj vežbi na aerodromu.
Ona je rekla da će se u okviru novog preduzeća sasvim sigurno naći i aerodrom Lađevci kod Kraljeva koji će biti civilno-vojni aerodrom.

Mihajlović je dodala da osnivanje Aerodroma Srbije nije više samo ideja i da je trenutno u toku posutpak usklađivanja te odluke između ministarstava.

"Ministarstvo privrede kao resorno, kada su u pitanju preduzeća, uskoro će predložiti zaključak i očekujem što pre da ga vidim na sednici vlade", rekla je ona.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić rekao je da će se aerodromima upravljati sa jednog mesta i da će tu biti objedinjene razne usluge, na primer lou kost, unutarputnički saobraćaj, robni saobraćaj, generalna avijacija odnosno privatni avioni i drugi oblici.

On je rekao da će nakon zaključka vlade biti registrovano novo preduzeće Aerodromi Srbije i da će se onda razmatrati koje će sve aerodrome obuhvatiti i naveo da će svakako u sastav tog novog preduzeća ući niški aerodrom, Lađevci, Ponikve kod Užice i drugi.

izvor: Tanjug

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23