PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 01. април 2015.

Prijava za let Wizz Air-a putem interneta (ONLINE CHECK-IN)

Putnici mogu da se prijave na let putem interneta jedino na zvaničnoj internet stranici izabrane avio-kompanije.

Mogućnost da se prijave na let putem interneta, imaju svi putnici avio-kompanije Wizz Air. Više o vodiču za prijavu putem interneta za letove ove Wizz Air-a možete pogledati ovde.
primer boarding karte online check-in

NAPOMENA: Čekiranje putem interneta kod avio-kompanije Wizz Air je vremenski ograničeno i moguće je u periodu između 30 dana i 3 sata pre zakazanog vremena poletanja.

Putnici koji su izvršili prijavu na let putem interneta (eng. online check-in) dužni su da pokažu na aerodromu odštampanu kartu za ukrcavanje u avion (u boji ili crno belu). Neophodno je da barkod odštampan na karti za ukrcavanje bude vidljiv, jasan i neoštećen. Svaka pojedinačna karta za ukrcavanje mora da bude odštampana na odvojenim stranicama formata A4.

Ukoliko putnik ima prtljag koji je potrebno prijaviti na let (predati ili registrovani prtljag), treba ga predati na šalteru avio-kompanije kojom putuje. Ukoliko putnik poseduje samo ručni prtljag ili putuje bez prtljaga može odmah da pristupi šalteru za pristupnu kontrolu (eng. access control).Prijava za let na aerodromu Niš
Prijavljivanje putnika za let (čekiranje) obavlja se na šalterima za registraciju, iznad kojih su vidno istaknute informacije o letu za koji se putnici registruju.Vreme otvaranja šaltera je minimalno 120 minuta pre poletanja, dok vreme zatvaranja zavisi od konkretne aviokompanije.

NAPOMENA: Za letove aviokompanije Wizz Air šalteri za registraciju putnika se zatvaraju 40 minuta pre poletanja. Čekiranje na aerodromu je podložno naknadi koja se plaća po putniku i po letu. Čekiranje na aerodromu se može kupiti tokom postupka rezervacije ili kasnije pomoću opcije "Dodajte usluge" ili putem pozivnog centra. Čekiranje na aerodromu kupljeno na aerodromu je podložno višoj naknadi. Ako usluga čekiranja putem interneta još nije dostupna za vaš polazni aerodrom, čekiranje na aerodromu će biti besplatno dok ta usluga ne postane dostupna.

Putnici nakon izvršene prijave na let, dobijaju kupon za ukrcavanje na vazduhuhoplov (eng. boarding pass). Po objavljivanju prvog poziva putnici se upućuju do naznačenog izlaza (eng. gate), gde prethodno prolaze pristupnu, bezbednosnu, carisnku i pasošku kontrolu.

Kontrola kupona za ukrcavanje, zbog bezbednosti putnika, obavalja se pred ulazak u avion. Svaki putnik koji se ukrcava u avion obavezan je da ima kupon za ukrcavanje u avion (boarding pass) i lični dokument radi identifikacije, bez obzira na uzrast.

Aerodrom „Konstantin Veliki“ Niš neće snositi odgovornost ukoliko putnik zbog kasnog dolaska na aerodrom ne uspe da se ukrca na svoj let. Stoga je naša preporuka putnicima da dođu na aerodrom 120 minuta pre poletanja vazduhoplova.

Više o čekiranju putem mobilne aplikacije možete pogledati na sajtu Wizz Air-a.

Fly from Niš Team / Aerodrom Niš

Нема коментара:

Постави коментар