Пређи на главни садржај

Nova donacija beogradskog aerodroma u vidu rentgena

Donirana oprema (foto; ntv.rs)
Juče je na niški aerodrom "Konstantin Veliki" izvršena primopredaja vredne opreme neophodne za bezbednije poslovanje vazdušne luke u vidu rentgena, donacija aerodroma "Nikola Tesla".
- Navedena oprema podrazumeva rendgen uređaj za kontradiverzioni pregled ručnog prtljaga. Važno je naglasiti da je Aerodrom „Konstantin Veliki“ Niš i do sada, kad je reč o tehnologiji rada i opremi ove službe, ispunjavao sve neophodne kriterijume po pitanju obezbeđivanja vazdušnog saobraćaja. Međutim, donacijom najsavremenije opreme koja sadrži sofisticirane tehničke sisteme u skladu sa najvišim svetskim vazduhoplovnim standardima iz ove oblasti, niški aerodrom ima mogućnost da u domenu obezbeđivanja dodatno pojača svoje kapacitete, pošto će savremenu opremu pratiti i nova tehnologija rada naših službi. - izjavio je direktor aerodroma Niš, Vladica Đurđanović
Pored generalnog direktora aerodroma Beograd Saše Vlaisavljevića, sastanku je prisustovala i direktorka DCV-a koja je najavila dalja ulaganja u sam aerodrom, između ostalog i instaliranje satelitske navigacije, čime bi Niš praktično bio jedini aerodrom sa takvom vrstom opreme.
-Prioritet Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije jeste bezbednost vazdušnog saobraćaja. Samim tim i podizanje nivoa bezbednosti naše južne vazdušne luke, Aerodroma Konstantin Veliki, jeste naša obaveza, istakla je direktorka Direktorata Mirjana Čizmarov. S tim u vezi Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je u postupku izdavanja odobrenja Kontroli letenja Srbije i Crne Gore koja je za Aerodrom Konstantin Veliki izradila instrumentalne navigacione postupke za precizan prilaz i sletanje, koji će doprineti većoj bezbednosti i iskoristivosti aerodroma.- izjavila je Čizmarov
(foto: Aerodrom Niš)
Direktorka Čizmarov je takođe najavila da će Direktorat za civilno vazduhoplovstvo u saradnji sa Evropskom komisijom, u okviru projekta Taiex, u novembru organizovati obuke za vazduhoplovno osoblje na temu upravljanja rizicima u vazdušnom saobraćaju.Na taj način pomoćićemo da i aerodrom u Nišu, pored savremene opremljenosti osposobi i unapredi stručni kadar koji je nosilac svih bezbednosnih vazduhoplovnih operacija.

Gradonačelnik Niša je pred prisutnim novinarima, zahvalio na podršci i saradnju koju daju aerodrom Beograd i DCV, te najavio nova ulaganja pored opreme i u proširenje aerodromskih kapaciteta koji podrazumevaju nova ulaganja u terminal aerodroma.
- Našem aerodromu doniran je rendgen uređaj za kontradiverzioni pregled ručnog prtljagakoji će povećati bezbednost aerodroma ,ali i doprineti da se procedura pregleda prtljaga odvija bez velikih zastoja i zadržavanja putnika.Zahvalni smo aerodromu Nikola Tesla koji je još jednom pokazao društvenu odgovornost i želju da pomogne razvoj niške vazdušne luke.Zahvaljujući angažavanosti Direktorata civilnog vazduhoplovstva u bliskoj budućnosti očekujemo i instaliranje sistema za satelitsko navođenje aviona što je međunarodni standard u pogledu bezbednosti vazduhoplova.Već je obezbeđen sistem ILS za zemaljsko navođenje aviona koji će uskoro biti instaliran na aerodromu .Takođe želim da istaknem spremnost grada da zajedno sa Direktoratom civilnog vazduhoplovstva konkuriše kod pristupnih fondova EU kako bi se dobila sredstva za nabavku neophodne opreme ,ali i modernizaciju aerodromske zgrade, rekao je gradonačelnik Perišić.
Krajnji cilj,kako poručuju iz menađžmenta niške vazdušne luke, jeste da se  putnicima obezbedi veći komfor i još prijatniji boravak na aerodromu "Konstantin Veliki“.


Tekst A.P.
Fly from Niš Team / Aerodrom Niš

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23