PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

четвртак, 30. јул 2015.

Nova donacija beogradskog aerodroma u vidu rentgena

Donirana oprema (foto; ntv.rs)
Juče je na niški aerodrom "Konstantin Veliki" izvršena primopredaja vredne opreme neophodne za bezbednije poslovanje vazdušne luke u vidu rentgena, donacija aerodroma "Nikola Tesla".
- Navedena oprema podrazumeva rendgen uređaj za kontradiverzioni pregled ručnog prtljaga. Važno je naglasiti da je Aerodrom „Konstantin Veliki“ Niš i do sada, kad je reč o tehnologiji rada i opremi ove službe, ispunjavao sve neophodne kriterijume po pitanju obezbeđivanja vazdušnog saobraćaja. Međutim, donacijom najsavremenije opreme koja sadrži sofisticirane tehničke sisteme u skladu sa najvišim svetskim vazduhoplovnim standardima iz ove oblasti, niški aerodrom ima mogućnost da u domenu obezbeđivanja dodatno pojača svoje kapacitete, pošto će savremenu opremu pratiti i nova tehnologija rada naših službi. - izjavio je direktor aerodroma Niš, Vladica Đurđanović
Pored generalnog direktora aerodroma Beograd Saše Vlaisavljevića, sastanku je prisustovala i direktorka DCV-a koja je najavila dalja ulaganja u sam aerodrom, između ostalog i instaliranje satelitske navigacije, čime bi Niš praktično bio jedini aerodrom sa takvom vrstom opreme.
-Prioritet Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije jeste bezbednost vazdušnog saobraćaja. Samim tim i podizanje nivoa bezbednosti naše južne vazdušne luke, Aerodroma Konstantin Veliki, jeste naša obaveza, istakla je direktorka Direktorata Mirjana Čizmarov. S tim u vezi Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je u postupku izdavanja odobrenja Kontroli letenja Srbije i Crne Gore koja je za Aerodrom Konstantin Veliki izradila instrumentalne navigacione postupke za precizan prilaz i sletanje, koji će doprineti većoj bezbednosti i iskoristivosti aerodroma.- izjavila je Čizmarov
(foto: Aerodrom Niš)
Direktorka Čizmarov je takođe najavila da će Direktorat za civilno vazduhoplovstvo u saradnji sa Evropskom komisijom, u okviru projekta Taiex, u novembru organizovati obuke za vazduhoplovno osoblje na temu upravljanja rizicima u vazdušnom saobraćaju.Na taj način pomoćićemo da i aerodrom u Nišu, pored savremene opremljenosti osposobi i unapredi stručni kadar koji je nosilac svih bezbednosnih vazduhoplovnih operacija.

Gradonačelnik Niša je pred prisutnim novinarima, zahvalio na podršci i saradnju koju daju aerodrom Beograd i DCV, te najavio nova ulaganja pored opreme i u proširenje aerodromskih kapaciteta koji podrazumevaju nova ulaganja u terminal aerodroma.
- Našem aerodromu doniran je rendgen uređaj za kontradiverzioni pregled ručnog prtljagakoji će povećati bezbednost aerodroma ,ali i doprineti da se procedura pregleda prtljaga odvija bez velikih zastoja i zadržavanja putnika.Zahvalni smo aerodromu Nikola Tesla koji je još jednom pokazao društvenu odgovornost i želju da pomogne razvoj niške vazdušne luke.Zahvaljujući angažavanosti Direktorata civilnog vazduhoplovstva u bliskoj budućnosti očekujemo i instaliranje sistema za satelitsko navođenje aviona što je međunarodni standard u pogledu bezbednosti vazduhoplova.Već je obezbeđen sistem ILS za zemaljsko navođenje aviona koji će uskoro biti instaliran na aerodromu .Takođe želim da istaknem spremnost grada da zajedno sa Direktoratom civilnog vazduhoplovstva konkuriše kod pristupnih fondova EU kako bi se dobila sredstva za nabavku neophodne opreme ,ali i modernizaciju aerodromske zgrade, rekao je gradonačelnik Perišić.
Krajnji cilj,kako poručuju iz menađžmenta niške vazdušne luke, jeste da se  putnicima obezbedi veći komfor i još prijatniji boravak na aerodromu "Konstantin Veliki“.


Tekst A.P.
Fly from Niš Team / Aerodrom Niš

Нема коментара:

Постави коментар