PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 29. јул 2015.

Wizz Air prevezao više od 6000 putnika iz Niša

Od uspostavljanja redovnog saobraćaja sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki", prevezeno je više od 6.000 putnika, a u porastu je i kargo saobraćaj, izjavio je danas direktor Vladica Đurđanović.
"Do kraja jula očekujemo da Wizz Air na linijama za Malme i Bazel preveze 7.000 putnika", rekao je Đurđanović Tanjugu. 
Radovni saobraćaj između Niša i Malmea uspostavljen je 25. juna ove godine, a između Niša i Bazela četiri dana kasnije. Između Niša i Malmea avioni lete četvrtkom, subotom i utorkom, a između Niša i Bazela avioni "Wizz Air"-a lete petkom i ponedeljkom. 
Đurđanović napominje da je zadržavanje aviona na niškom aerodroma od sletanja do poletanja oko 30 minuta, a sve operacije aerodromske službe obavljaju na visoko profesionalnom nivou. 
Za prvih šest meseci sa niškog aerodroma prevezeno je 320 tona robe, što je za 20 tona više nego što je prevezeno tokom cele 2014. godine, kazao je on. 
"Očekujemo još bolji rezultat u oblasti kargo saobraćaja", dodao je Đurđanović. 
Sa predstavnicima Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) dogovoren je tokom juna ove godine plan modernizacije niškog aerodroma kako bi postao jedan "sofisticiran i tehnički doteran aerodrom" koji će raspolagati najmodernijom opremom za sletanje aviona i pri smanjenoj vidljivosti.
Izvor: Tanjug.rs

2 коментара: