PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

субота, 12. август 2017.

Aerodrom "Konstantin Veliki" prvi u Evropi po rastu broja putnika


Sa porastom saobraćaja, raste i broj putnika (foto: Fly from Niš)
Prema najnovijem izveštaju ACI Europe, niški aerodrom "Konstantin Veliki" u junu mesecu bio je na prvom mestu u Evropi po rastu broja putnika i to u grupi aerodroma koji imaju manje od 5 miliona putnika godišnje(Grupa 4).

Kako navode iz rukovodstva niškog aerodroma, 374,1% je najveći rast i rezultat koji je ostvario jedan aerodrom ostvario u junu mesecu, kakav je ostvario aerodrom “Konstantin Veliki”. U Grupi 4, aerodromi ispod 5 miliona putnika godišnje, Aerodrom Niš je iza sebe ostavio aerodrome poput holandskog  Ajndhovena, italijnaskog Fođija, rumunskog Banese, gruzijskog Batumija.
(foto: ACI Europe)

Zanimljivo je i to da prema izveštaju ACI Europe za prvu polovinu godine, kao i za drugi kvartal aerodrom Niš imao u svojoj kategoriji najveći rast po broju putnika posle rumunskog aerodroma Banese i aerodroma Maribor u Sloveniji.

ACI navodi da je u junu ove godine broj putnika u Evropi porastao za više od 10.1%, od toga 8.8% u zemljama članicama EU i 15.1% u drugim državama koje nepripadaju EU.

Inače, aerodrom "Konstantin Veliki" ostvario je rekordni rezultat u samo jednom mesecu, i to julu ove godine, kada je sa njega letelo 32.262 putnika.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

1 коментар: