PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

четвртак, 03. август 2017.

Aerodrom "Nikola Tesla" donirao vrednu opremu aerodromu "Konstantin Veliki"

Donacija vredne opreme za dalji razvoj aerodroma
(foto: FB Aerodrom Niš Konstantin Veliki)
Aerodrom Niš juče je zaključio ugovor o donaciji sa aerodromom Beograd o rentegen uređaju za pregled kargo robe i pošte. Donacija je vredna 400.000 evra. Ovom svečanom činu potpisivanja ugovora između dva aerodroma, "Nikola Tesla" i "Konstantin Veliki", prisustvovali su i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

(foto: FB Aerodrom Niš Konstantin Veliki)
Kako je istakao direktor beogradskog aerodroma, Saša Vlaisaljević, oprema koju je aerodrom Niš dobio vredna je 400.000 evra. On je najavio da će aerodrom Beograd donirati niškom aerodromu i jedno svoje vatrogasno vozilo sa svom pratećom opremom na jesen.

Direktor niškog aerodroma "Konstantin Veliki" rekao je juče da svaki put kada se obrate aerodromu "Nikola Tesla" za neki vid pomoći ili donacije oni to i dobiju. On je istakao da bez pomoći grada i države, aerodrom ne bi uspeo da opstane.

Ministarska Zorana Mihajlović i gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakli su da je ova donacija, kao i mnoge prethodne izuzetno značajna za naš aerodrom, pošto je aerodrom veoma važan kao pokretač razvoja privrede i turizma ovog dela Srbije. Ministarka je ponovo izjavila da se nada će sredstva koja je država odvojila za dalji razvoj aerodroma, 6,3 miliona evra, biti realizovana u naredne 4 godine.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

1 коментар: