PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 01. август 2017.

Eurowings razmatra nekoliko linija iz Niša

Eurowing i dalje razmatra mogućnost prvih letova iz Niša
ilustracija (foto: wikipedia.org)
Još jedan  niskotarifni avio-prevoznik razmatra mogućnost uspostavljanja svojih prvih letova sa aerodroma "Konstantin Veliki". Prema pisanju portala "EX-YU Aviation News"-a, Eurowings razmatra nekoliko destinacija iz Niša koje bi uskoro mogao da ponudi svojim budućim putnicima no da za sada nikakve zvanične odluke nema.

Eurowings, kako je ranije pisao portal "Aviatica.rs", je još početkom godine izrazio je interesovanje za otvaranjem svojih prvih letova sa aerodroma "Konstantin Veliki". Inače ova niskotarifna avio-kompanija je ćerka firma Lufthanse deo njihove grupe koja obuhvata nekoliko avio-kompanija(SWISS, Austrian Airlines i Brussels Airlines). Ova avio-kompanija pored obavljanja redovnog direktnog avio-saobraća između Evrope i Nemačka, obavlja i niskotarifni interkontinentalni saobraćaj.

Pored Eurowings-a i Easyjet razmatra mogućnost pokretanja linija do Amsterdama i do Velike Britanije. Iz Easyjet-a su ranije poručili da oni uvek analiziraju mogućnost novih linija na Balkanu, kao i to da te linije mogu da budu profitabilne i da imaju svoj rast. Ono što trenutno rade je da razmatraju nekoliko mogućnosti na različitim linijama, i na osnovu toga će odabrati onu destinaciju za koju se pokaže da će biti atraktivna za njihove putnike.

Pored ovih kompanija ranije se putem medija moglo saznati da su zainteresovani i drugi niskotarifni avio-prevoznici poput turskog Pegasus-a, kao i ruske Pobeda-e.

Inače, trenutno dva najveća niskotarfina avio-prevoznika obavljaju redovan saobraćaj, Wizz Air i Ryanair, povezujući Niš sa 10 evropskih destinacija(Stokholm od 31.oktobra). Pored njih lete i SWISS i Germania Flug ka Cirihu.


Tekst: A.P.
Fly from Niš / EX-YU Aviation News

1 коментар: