PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 02. август 2017.

Zahvaljujući direktnim avio linijama sve više stranih turista

Jeftini letovi privlače nove turiste željne nečeg novog i drugačijeg
(foto arhiva: Fly from Niš)
Pozitivni trend širenja broja linija sa niškog aerodroma, trenutno 11 destinacija, dobrinosi da je sve veći i broj stranih turista i gostiju našeg grada. Upravo to i pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku, koji pokazuje da je u odnosu na jun prethodne godine taj broj stranih turista porastao za čak 67%.

Statistika je neumoljiva i drugi parametri idu u prilog tome, pa je broj ostvarenih noćenja stranih turista u Nišu za isti period, jun 2016 - jun 2017., porastao za 63%. I broj domaćih turista raste u odnosu na prethodnu godinu na 49%, dok je broj ostvarenih noćenja 57%.

U gradu se sve ćešće mogu čuti različiti strani jezici, koji do pre dve godine i nismo imali prilike da ih čujemo tako često. Iz TON-a očekuju rekordnu posetu stranih gostiju za vreme Nišville jazz festivala, a da će konačne podakte o tome imati u oktobru nakon što Republički zavod za statistiku objavi zvanične podatke.

Inače treba podsetiti da aerodrom "Konstantin Veliki" nastavlja da obara rekorde po broju putnika, i poslednji podaci pokazuju da je 6 meseci sa njega letelo preko 150 hiljada putnika, a da je cilj za ovu godinu preko 330 hiljada putnika.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

1 коментар: