PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

субота, 26. август 2017.

[VIDEO] U narednih 5 godina u aerodrom Niš biće uloženo 12 miliona evra

Veća ulaganja od naredne godine (foto: FB Aerodrom Niš Konstantin Veliki)
Niški aerodrom od naredne godine ulazi u period daljeg rasta i razvoja, to je juče rečeno na prezentaciji koju je organizovala Regionalna razvojna agencija "Jug"(RRA JUG) i konferenciji za medije koja je tim povodom bila organizovana.

Direktor RRA JUG, Bojan Avramović prezentovao je juče dosadašnje rezultate razvoja niške vazdušne luke na osnovu elaborata koju je ova agencija izradila za potrebe aerodroma "Konstantin Veliki" 2014.godine. Ovaj elebarat između ostalog podrazumeo da grad Niš subvencioniše nišku vazdušnu luku, koja će već od naredne godine prestati, jer će aerodrom postati samoodrživ.
- Od 1.januara se pokreće investicioni ciklus na aerodromu gde će u sledećih 5 godina država, grad Niš i sam aerodrom Niš, ali ovog puta po najviše država Srbija investirati 12 miliona evra što će biti više od 60% u kapitalnim investicijama. SMATSA će izgraditi novi toranj, a do kraja ove godine očekujemo da će biti završena instalacija ILS uređaja. -  izjavio je direktor RRA JUG Bojan Avramović
On je najavio i da će grad zajedno sa aerodromom raditi na tome da se zanovi aerodromska oprema koja je stara između, kao i da će se od naredne godine investirati u ugradnju dodatnih prilaznih svetala za potrebe ILS-a.

Direktor niškog aerodroma "Konstantin Veliki", Vladica Đurđanović rekao je medijima juče da očekuje dalju podršku grada kada je reč o ulaganjima u nišku vazdušnu luku, a da će iako ostaju bez subvencija za operativne troškove moći samostalno to da finansiraju. On je istakao da je aerodrom koji je se nalazio u problemima pre tri godine sa nešto više od 1300 prevezenih putnika, sa jučerašnjim danom ima preko 207 hiljada putnika.  Direktor aerodroma rekao je da očekuje dalji porast broja putnika i naredne godine, stim da taj rast neće ići preko 40% na kraju kalendarske godine.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović još jednom je ponovio da grad više neće izdvajati novac za materijalno finansiranje aerodroma, već da će novac investirati na kapitalne investicije kao što je svakako najbitnije proširenje aerodromski kapaciteta i stvaranjem drugih uslova koji ovaj aerodrom može učiti regionalnim.Tekst: A.P.
Fly from Niš

7 коментара:

 1. Хоћемо лоу-кост линију Ниш-Москва(аеродром Внуково)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Слажем се! Потребна йе линийа Ниш-Москва, што пре.

   Избриши
  2. Ima I profitabilnijih linija od te

   Избриши
  3. Глупо мишљење "има и профитабилнијих линија". Не живе Срби само на Западу! А друго, колико би руских туриста дошло у односу на немачке, француске, енглеске у друге.

   Избриши
  4. Kao što će kinezi sad da preplave BEG

   Избриши
 2. Dajte liniju za Oslo, ima nas dosta u norveskoj to ne moze biti promasaj.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Do Osla imas iz Beograda let. Let do Stavangera je mnogo skuplji jer nema direktne linije. A ima puno srba koji tamo rade.

   Избриши