Пређи на главни садржај

[VIDEO] U narednih 5 godina u aerodrom Niš biće uloženo 12 miliona evra

Veća ulaganja od naredne godine (foto: FB Aerodrom Niš Konstantin Veliki)
Niški aerodrom od naredne godine ulazi u period daljeg rasta i razvoja, to je juče rečeno na prezentaciji koju je organizovala Regionalna razvojna agencija "Jug"(RRA JUG) i konferenciji za medije koja je tim povodom bila organizovana.

Direktor RRA JUG, Bojan Avramović prezentovao je juče dosadašnje rezultate razvoja niške vazdušne luke na osnovu elaborata koju je ova agencija izradila za potrebe aerodroma "Konstantin Veliki" 2014.godine. Ovaj elebarat između ostalog podrazumeo da grad Niš subvencioniše nišku vazdušnu luku, koja će već od naredne godine prestati, jer će aerodrom postati samoodrživ.
- Od 1.januara se pokreće investicioni ciklus na aerodromu gde će u sledećih 5 godina država, grad Niš i sam aerodrom Niš, ali ovog puta po najviše država Srbija investirati 12 miliona evra što će biti više od 60% u kapitalnim investicijama. SMATSA će izgraditi novi toranj, a do kraja ove godine očekujemo da će biti završena instalacija ILS uređaja. -  izjavio je direktor RRA JUG Bojan Avramović
On je najavio i da će grad zajedno sa aerodromom raditi na tome da se zanovi aerodromska oprema koja je stara između, kao i da će se od naredne godine investirati u ugradnju dodatnih prilaznih svetala za potrebe ILS-a.

Direktor niškog aerodroma "Konstantin Veliki", Vladica Đurđanović rekao je medijima juče da očekuje dalju podršku grada kada je reč o ulaganjima u nišku vazdušnu luku, a da će iako ostaju bez subvencija za operativne troškove moći samostalno to da finansiraju. On je istakao da je aerodrom koji je se nalazio u problemima pre tri godine sa nešto više od 1300 prevezenih putnika, sa jučerašnjim danom ima preko 207 hiljada putnika.  Direktor aerodroma rekao je da očekuje dalji porast broja putnika i naredne godine, stim da taj rast neće ići preko 40% na kraju kalendarske godine.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović još jednom je ponovio da grad više neće izdvajati novac za materijalno finansiranje aerodroma, već da će novac investirati na kapitalne investicije kao što je svakako najbitnije proširenje aerodromski kapaciteta i stvaranjem drugih uslova koji ovaj aerodrom može učiti regionalnim.Tekst: A.P.
Fly from Niš

Коментари

 1. Хоћемо лоу-кост линију Ниш-Москва(аеродром Внуково)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Слажем се! Потребна йе линийа Ниш-Москва, што пре.

   Избриши
  2. Ima I profitabilnijih linija od te

   Избриши
  3. Глупо мишљење "има и профитабилнијих линија". Не живе Срби само на Западу! А друго, колико би руских туриста дошло у односу на немачке, француске, енглеске у друге.

   Избриши
  4. Kao što će kinezi sad da preplave BEG

   Избриши
 2. Dajte liniju za Oslo, ima nas dosta u norveskoj to ne moze biti promasaj.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Do Osla imas iz Beograda let. Let do Stavangera je mnogo skuplji jer nema direktne linije. A ima puno srba koji tamo rade.

   Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23