PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

субота, 03. фебруар 2018.

Aerodrom Niš nastavlja sa trendom rasta broja putnika i u 2018.godini

ilustracija (foto: Aerodrom Niš)
Niški aerodrom "Konstantin Veliki" prema najnovijim stastičkim podacima odlično je započeo 2018.godinu kada je reč o broju prevezenih putnika u putničkom avio-saobraćaju. 28.459 putnika letelo je ka nekoj od 11 destinacija širom Evrope sa jednom od 4 avio-kompanija prošlog meseca.

Broj putnika je veći za skoro 8000 u odnosu na isti period 2017.godine kada je letelo 20.693. Ovogodišnji rezultat je ostvaren zahvaljujući dvema novim linijama koje su otvorene polovinom odnosno krajem prošle godine i to ka Cirihu i Stokholmu.

Prema ranijim najavama rukovostva aerodroma, ukoliko se zadrži postojeći broj linija uključujući i novu liniju Wizz Air-a do Beča koja startuje od 15.novembra, da bi na kraju godine ukupan broj putnika mogao da bude između 350.000 i 400.000.

Podsetimo da putnici iz Niša da do kraja zimske sezone koja traje do 25.marta mogu leteti ka 11 destinacija širom Evrope, a zahvaljujući SWISS-ovoj liniji ka Cirihu se mogu povezati na preko 20 destinacija i širom sveta. Inače broj destinacija kako stvari za sada stoje spašće na 10 tokom predstojeće letnje sezone, s obzirom na činjenicu da Wizz Air ukida liniju ka Ajndhovenu. Broj destinacija možda se čak i zadrži na 11 i tokom letnje sezone, ako Montenegro Airlines odluči da tokom leta prevozi putnike iz Niša do Tivta.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

2 коментара:

  1. Мој савет властима у Нишу је да заједно са руководством аеродрома посете Москву на једну од многобројних туристичких изложби и представе град Ниш и целу Јужну Србију и какве туристичке потенцијале има. То ће несумњиво привући Русе, што ће омогућити отварање линија. Наравно, у Русији живе и Срби, те је и њима потребна једна линија. Ако већ постоји линија Тиват-Москва (Внуково), зашто иста компанија (Победа) не би летела и из Ниша. Плус, упоређивати цене карата са летовима из Београда - разлика је огромна, због чега постоји велика могућност да би многи путници долазили у Ниш и одатле ишли за Москву.

    ОдговориИзбриши
  2. U narednih godibu dana se otvaraju linije za Beč, Pariz, Frankfurt-Hahn, a možda i Istanbul i Tivat a neće se više leteti za Eindhoven i Bratislavu...otvaranje drugih linija se ne očekuje pre 2020, posebno ne onih za koje je jasno da nema dovoljno putnika (Malta, Oslo...)

    ОдговориИзбриши