PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

субота, 24. фебруар 2018.

Jake snežne padavine se očekuju u narednih dva do tri dana

(foto arhiva Fly from Niš)
Niš i veći deo Srbije već sutra očekuju hladni dani sa umerenim i jakim snežnim padavinama, koje mogu imati posledica na odvijanje avio-saobraćaja sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki".

Prema prognozi Republičkog hidrometerološkog zavoda sneg koji se planira da pada već sutra poslepodnevnim satima biće slabog do umerenog inteziteta što najverovatnije neće imati uticaja na redovno odvijanje avio-saobraćaja sa aerodroma Niš.

No, u ponedeljak prema prognozi vremena moguće su jake snežne padavine koje će usloviti i nisku oblačnost, što će ostaviti prostora i za nerealizaciju letova odnosno koji mogu usloviti da letovi budu pomereni/otkazani i da putnici koji su iz Niša planirali da lete budu prebačeni na alternativne aerodrome ili im se bude pružila prilika da promene datum leta za neki drugi dan odnosno da putnici koji su planirali da slete u Niš budu autobusima prebačeni sa alternativnih aerodroma.

Za utorak je predviđeno prestanak snežnih padavina u prepodnevnim časovima, što će u svakom slučaju neće remetiti odvijanje redovnog putničkog avio-saobraćaja. Narednih dana očekuje se razvedravanje sa postepenim porastom dnevne temperature.

Portal Fly from Niš će svoje čitaoce i one koji planiraju narednih dana da lete sa aerodroma Niš blagovremeno izveštavati o realizaciji reda letanja. Red letenja možete pratiti na sajtu aerodroma Niš.

Podsetimo da je u složenim meteo uslovima minimalna vidljivost za sletanje aviona na pistu niškog aerodroma 1500 metara. Kontrola letenja Srbije i Crne Gore inače prema poslednjim informacijama privodi kraju ugradnju sistema za instrumentalno sletanje aviona pri uslovima smanjenje vidljivosti (ILS) koji će već od naredne zimske sezone biti potpuno spreman da avionima koji sleću na niški aerodrom ponudi minimum od 800 metara.

APEL! Putnici koji planiraju da u narednih nekoliko dana lete sa aerodroma Niš savetujemo da minimum 2 sata ranije budu na aerodromu kako bi izbegli da zbog vremenskih uslova na putu zakasne na svoj let.

Korisni link:
Kašnjenje ili otkazivanje letaTekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар