PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

петак, 09. фебруар 2018.

Mihajlović: Država ne ograničava aerodrom i nastavlja sa daljim ulaganjem

(foto: Aerodrom Niš)
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavio je prilikom nedavnog boravka u Nišu da Vlada Srbije neće ograničavati dalji razvoj aerodroma Niš, te da će u narednom periodu uložiti dodatnih 7,5 miliona evra.

Kako Mihajlović navodi u pregovorima sa koncesionarom beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", nisu pominjana ili dogovarana bilo kakva ograničenja ostalih aerodroma u Srbiji.
- Mi smo još uvek u procesu definisanja ugovora koji još uvek nije potpisan. Nismo razgovarali o ograničavanju broja putnika na aerodromu "Konstantin Veliki". Kada koncesionar počne da radi, on će sasvim sigurno imati svoju strategiju, a koja će ona biti to će se videti. Možda će hteti i on da se bavi lowcost avio-prevozom, to ćemo da vidimo. Nemožete da ograničite ni jedan aerodrom, pa tako nismo ni niški. Naš interes je da se Niš razvija. Ono što je za Niš i za aerodrom "Konstantin Veliki" važno je da svakog trenutka kada pravi svoje strategije mora da uvaži svakog trenutka sve fatkore razvoja tržišta u regionu i cene koje postoje, jer nemožete da imate samo jedan faktor, a to je broj putnika. To je bila naša sugestija i pre dve godine, a to je naša sugestija i danas. - izjavila je ministarka Mihajlović
Ona je još jednom istakla da država želi da se niški aerodrom "Konstantin Veliki" razvija i da u tom smislu nikakvih ograničenja neće biti. Ministarka je ponovila da je država do sada u niški aerodrom uložila 6,5 miliona evra kroz ulaganja u opremu poput ILS uređaja, te da se planira gradnja novog kontrolnog tornja.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар