Пређи на главни садржај

Aerodrom "Konstantin Veliki" neće biti deo preduzeća "Aerodromi Srbije"

ilustracija (foto arhiva)
Niški aerodrom "Konstantin Veliki" ,kako nezvanično saznaju "Narodne Novine", neće biti deo novoformiranog preduzeća "Aerodromi Srbije" i nastaviće da se razvija samostalno.

Novinari "Narodnih" nisu uspeli juče da stupe u konktakt sa direktorom Aerodroma ovim povodom, ali kako nezvanično saznaju ovo preduzeće pored niškog aerodroma neće činiti ni aerodrom "Nikola Tesla".

Kako stvari stoje, preduzeće "Aerodromi Srbije" za sada će upravljati aerodromom "Morava" kod Kraljeva dok bi kroz dalja ulaganja i drugi aerodromi poput Sombora i Sjenice mogli biti priključeni ovom preduzeću.

Inače pomoćnik ministra za saobraćaj Zoran Ilić izjavio je da će niskotarifne avio-kompanije biti preusmerene sa aerodroma Beograd na aerodrome u Nišu i Kraljevu kada bude otvoreno.

Podsetimo da su se prvi razgovori na temu formiranja zajedničkog preduzeća "Aerodromi Srbije" za upravljanje aerodromskom mrežom vodili još septembra 2014.godine, tada je bilo planirano da nosilac tog projekta bude aerodrom "Nikola Tesla" i da bi to predužeće trebalo da čine aerodromi u Nišu, Kraljevu i Užicu.


Tekst: A.P.
Fly from Niš / Narodne Novine

Коментари

 1. Pozdrav.
  Naravno da neće biti deo Aerodroma Srbije jer je još neprofitabilan toliko da neko moze da skine kajmak, pa da se angazuje..
  Drugo, preduzeće koje ce upravljati aerodromom 'Morava' a potom i Sombor i Sjenica? Nisam pesimista, ali sumnjam da će se neko hleba najesti od tog posla. Preduzeće, znači preko 5 ljudi, treba da zaradi za plate tih radnika. A s obzirom da je to više političko obećanje nego realan plan, mislim da će to biti budžetsko preduzeće, znači opet neka rodbinska veza ide u upravni odbor.
  Znači, koja je svrha pravljenja preduzeća koje će upravljati aerodromima koji nemaju saobraćaj, dok su jedina dva međunarodna aerodroma izuzeta iz toga? Meni to mnogo miriše na neku prevaru.
  A zatim, najava da će sve niskotarifne kompanije biti preusmerene na Niš i Kraljevo? Da se Beograd odrekne tolikog kolača u našu korist? Ko veruje u to, nek se javi slobodno.
  Ja se nadam da će taj ILS za 29 privući još neku kompaniju, ali čisto sumnjam da će to biti jer je Beograd odbio, već više zavaljujući trudu ljudi sa 'Konstanina Velikog'.

  ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - JUN / JUL 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom juna i jula meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) Jun / Jul Ryanair 12,99€ / 14,99€ Stokholm Arlanda(ARN) Jun / Jul Ryanair 19,99€ / 19,99€ Malta(MLA) Jun / Jul Ryanair 26,03€ / 24,18€ Krf(CFU) Jun / Jul Ryanair 21,23€ / 19,99€ Bazel Miluz(MLH) Jun / Jul Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) Jun / Jul Wizz Air 2939 RSD / 2939 RSD Memingen(FMM) Jun / Jul Wizz Air 3519 RSD / 2349 RSD Malme(MMX) April / Maj Wizz Air 1759 RSD / 2349 RSD Beč(VIE) Jun / Jul Wizz Air 1759 RSD / 1759 RSD Fra

Velika akcija Ryanair-a. Karte iz Niša do Krfa i drugih destinacija već od 10€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Najveći niskotarifni avio-prevoznik u Evropi, irski Ryanair samo danas nudi promotivne cene avio-karata putem svog zvaničnog sajta po ceni već od 10,39€. Letite iz Niša tokom maja i juna i uštedite. Akcija traje do ponoći. Karte možete kupiti preko sajta Ryanair-a , u ovlašćenim turističkim agencijama širom Srbije kao i u na šalteru za prodaju avio-karata u holu putničkog terminala aerodroma "Konstantin Veliki" Niš. Ryanair od 1. juna pokreće redovne sezonske letove do Krfa ka kome će leteti svakog ponedeljka, četvrtka i subote. Ovaj prevoznik trenutno leti ka Malti i Stokholmu svakog ponedeljka i četvrtka, kao i ka Beču svakog utorka, četvrtka, subote i nedelje. Tekst: A.P. Fly from Niš

Air Serbia prodala "niški" Boing 737-300 registracije YU-ANI

YU-ANI na Aerodromu Niš 12.10.1986. (foto arhiva Aerodrom Niš) Avion tipa Boing 737-300 koji je posle 38 godina aktivne službe u nacionalnom avio-prevozniku Air Serbia (prvenstveno je ušao u sastav flote Jugoslovenskog aerotransporta 1985.godine) proveo svoj letački radni vek prodat je stranom kupcu. YU-ANI na Aerodromu Niš 2000-tih (foto arhiva Aerodrom Niš) Kako piše avio-portal " EX-YU Aviation News ", avion kao trenutno najstariji putnički avion u Evropi (38 godina) prodat je kupcu u Kini gde će studenti jednog univerziteta ga koristiti u svrhe treninga. Ono što istoriju razvoja vazduhoplovstva u Nišu veže za ovaj avion je prvo sletanje na niški aerodrom "Konstantin Veliki" kada je svečeno otvoren za saobraćaj, i poslednji let iz Niša kada je prevozio fudbalere FK Radnički Niš na Maltu.     YU-ANI na Aerodromu Niš 2018. godine (foto arhiva Aerodrom Niš) Prvi komercijalni let na liniji Beograd - Niš realizovan je 12. oktobra 1986. godine prilikom zvaničnog otvara