PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

четвртак, 25. фебруар 2016.

(ANALIZA) Može li se putnički terminal učiniti prijatnijim za putnike?

U godini kada se navršava 3 decenije postojanja aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu, čini se da se krenulo dobrom pravcu od kada su polovinom prošle godine uspostavljeni prvi niskotarifni letovi. Međutim, ono što putnici zatiču kada slete u Niš, jeste stari terminal koje pokazuje pravo lice zemlje u koju dolazite, ali i nemar kojeg nažalost u našoj zemlji ima na pretek.

Stara fasada i nameštaj, nedostatak restorana koji je nedavno opet zatvoren, čini se da je vreme stalo baš te davne 1986.godine kada je terminal i otvoren. Od tada do današnjeg dana malo je toga urađeno da on bude funkcionalniji, moderniji, a pre svega prijatniji za same putnike. Poslednji veći radovi na proširenju putničkog terminala urađeni su tokom rekonstrukcije aerodroma nakon bombordovanja 1999.godine.

Trenutni izgled putnickog terminala (foto arhiva Fly from Niš)

Analiza pristiglih žalbi na našem fejsbuk profilu i portalu pokazala je da se putnici najčešće žale na  sam izgled terminalne zgrade, nedovoljno prostora u dolaznom gejtu, loše signalizacije na samom aerodromu, nemogućnošću predaha u restoranu pre samom leta,  pa sve do aparata za kafu koji mesecima nije u funkciji.

Uzimajući sve gore navedene činjenice u obzir , postavlja se pitanje koliko je novca zaista potrebno da se on renovira i postane mala, ali moderna vazdušna luka 21.veka, a da li će se to zaista dogoditi u bliskoj budućnosti, ostaje da se vidi.

Prema planu poslovanja niškog aerodroma za 2016.godinu, u domenu investicionih ulaganja, planira se da adaptacija i proširenje putnički terminal koji će se finansirati iz IPA fondova EU u naredne 4 godine (2016.-2020.godine).
 
Podsećanja radi, sa niškog aerodroma je za samo 6 meseci prošle godine letelo nešto više od 36.000 putnika kojim je oboren i rekord star 9 godina. Rukovodstvo se nada da će ovaj broj putnika na kraju ove godine udvostruči ukoliko se u međuvremenu poveća postojeći broj linija, o čemu smo već pisali.

Šta je potrebno aerodromu Niš?

- Kompletna modernizacija aeodromskog terminala (enterijer i eksterijer)

- Signalizacija i rasveta (unutrašnja i spoljašnja)

- Spoljašnje uređenje prilaza aerodromu, zelenih površina i bašti

- Postavljanje novih klupa, jabola, zastava i korpi za odlaganje smeća

- Free shop i  kafe restoranTekst: Aleksandar Đorđević
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар