PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

понедељак, 15. фебруар 2016.

I druge niskotarifne avio-kompanije zainteresovane za letove iz Niša

Ilustracija (foto arhiva Aerodrom Niš)
Najavu pomoćnika ministra za saobraćaj Zorana Ilića da će sve niskotarifne avio-kompanije koje lete sa aerodroma Beograd uskoro leteti sa manjih aerodroma u Srbiji, tj.trenutno sa aerodroma Niš, potvrđuje i gradski većnik resorno zadužen za saobraćaj Mihajlo Zdravković koji je za dnevni list "Danas" rekao da je plan države da ovaj vid saobraćaja uskoro preuzme niški aerodrom "Konstantin Veliki".

Rukovodstvo grada i aerodroma su, prema Zdravkovićevim rečima, u stalnim pregovorima sa niskotarifnim avio prevoznicima kod kojih postoji interesovanje za letove, ali da konkretnih odgovora za sada još uvek nema. Oni očekuju i da Wizz Air tokom ove godine uvede još neku novu liniju.
- Stalno pregovaramo sa zainteresovanim lou kost kompanijama i ima najava da bi one mogle da lete sa našeg aerodroma, ali još uvek nema konkretnog odgovora. U svakom slučaju, mi im nudimo veoma niske cene, a i poboljšane aerodromske uslove za letenje. Takođe, ulažemo napore da unapredimo i uslove za kargo saobraćaj. - rekao je Zdravković za dnevni list "Danas" odnosno dodatak "Biznis"
Zdravković je za "Danas" istakao i da se uveliko radi na tehničkom opremanju aerodroma uređajima koji će se smanjiti mogućnost da dođe otkazivanja letova usled loših vremenskih uslova, te da je urađen i Plan detaljne regulacije kojim je predviđena gradnja Kargo logističkog centra kao i da se ove godine očekuje nabavka kargo platforme za utovar i istovar robe iz aviona za čiju namenu je grad opredelio sredstva iz budžeta.

Inače trenutno sa aerodroma Beograd leti nekoliko niskotarifnih prevoznika, pored Wizz Air-a koji već leti iz Niša, i Norwegian, Pegasus Airlines, Fly Dubai i Easyjet.

Podsetimo da trenutno sa niškog aerodroma redovno saobraća niskotarifna avio-kompanija Wizz Air dva puta nedeljno do Malmea, utorkom i subotom odnosno do Bazela, ponedeljkom i petkom.


Tekst: A.P.
Fly from Niš / Danas.rs

2 коментара:

 1. Postovani,
  da li ce biti letova iz Nisa za Grcku (Solun, Atina ili Heraklion) ?
  Unapred hvala !

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Postovana,
   nemamo takve informacije, čim budemo imali takve informacije objavicemo.
   Srdačan pozdrav!

   Избриши