PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 01. март 2017.

Broj stranih turista u januaru porastao za 41%

ilustracija(foto: FB strana Niš Greeters)
Izuzetno niske cena avio karata, ali i božićni i novogodišnji praznici tokom januara meseca uticali su da broj stranih turista poraste za 41% više u odnosnu na isti mesec prethodne 2016.godine.

Podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da je ukupan broj, što domaćih, što stranih gostiju u porastu za 30-tak% u odnosu na prethodnu godinu. Zanimljiv je i podatak da je broj noćenja od strane turista iz inostranstva porastao za čak 30%, dok je broj domaćih turista kada je reč o noćenju opao za 11,5%.

I stvarno, u gradu se sve više mogu čuti strani jezici pretežno mladih ljudi koji dolaze uglavnom na vikend obilazeći Niš i druge zanimljive delove jugoistočne Srbije bilo da vozom obilaze Sićevo ili obilaze Đavolju Varoš.

Podsetimo da sa niškog aerodroma možete leteti po ceni karte već od 8 evra ka 9 destinacija u zapadnoj Evropi, a od 2.aprila odnosno 23.juna i ka Cirihu.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

2 коментара:

 1. Анониман06. март 2017. 11:38

  Krajnje je vreme da se neki članak posveti i situaciji sa taxi prevozom sa i do aerodroma Niš. Toliko mahinacija, korupcije i javasluka na jednom mestu... Skoro kao da želimo da kopiramo Beograd umesto da gradimo bolju sliku i postavljamo primer svima u regionu

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Jel mislite na situaciju u kojoj je taksi stajaliste izmešteno 50 metara od terminala?

   Избриши