PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 28. март 2017.

SWISS startuje u nedelju. Svečani doček narednog petka

Veza sa Cirihom se obnavlja posle 8 godina; ilustracija (foto:bombardier.com)
Iako će švajcarski nacionalni avio-prevoznik krenuti sa letovima ka Cirihu 2.aprila, zvanično otvaranje ove linije planirano je za 7.april. Tada će pored tradicionalnog dočeka, javnosti biti bliže prezentovan i novi avion u floti SWISS-a tipa Bombardier CS100 kapaciteta 125 putnika koji će leteti svakog petka do 26.maja kada će ga zameniti avion tipa Erbas A320.

Direktor niške vazdušne luke Vladica Đurđanović ocenjuje za portal "Fly from Niš" da je dolazak tako jednog velikog nacionalnog avio-prevoznika od izuzetnog značaja za aerodrom imajući u vidu da će putnici moći koristeći druge destinacije SWISS-a širom sveta moći da ostvare lakšu vezu sa dijasporom odnosno sa maticom.

- Veoma nam je drago što dolazi jedan ovakav tradicionalni avio-prevoznik tzv. legacy carrier, koji ceni svog putnika i koji pruža maksimum. Mi ćemo se truditi da zadovoljimo sve kriterijume koji će biti pred nama u naredom periodu. - ističe Đurđanović
ilustracija (foto: Fly from Niš)
SWISS će, kako smo već ranije pisali, leteti svakog petka i nedelje gde će putnicima ova avio-kompanija pružati priliku da se istog dana preko Ciriha povežu ka nekoliko desetina gradova dalje ka evropi i svetu.

Cene karata se mogu kupiti na sajtu SWISS-a i to po različitim cenama i to već od 37 evra po modelu niskotrifnih avio-kompanija(light tarifa) koja uključuje samo ručni prtljag do 8kg. Ukoliko ste se ipak odlučili za standardnu varijantu koja je praksa u većini nacionalnih avio-kompanija koja uključuje jedan ručni prtljag, jednu putnu termu i rezervisanje sedišta ta varijanta će vas koštati dodatno 20-tak evra. Postoji i Flex varijanta koja je dostupna po dodatnoj ceni od 50-tak evra. Naravno na letovima SWISS-a dostupna je i biznis klasa.


Nacionalna avio-kompanija Švajcarske je deo Lufthansa grupe. Miles&More program takođe je još jedna povoljnost koja Vam omogućuje da skupljate milje na letovima Swiss-a i drugih Star Alliance partnera(širom sveta), pa ako ste do sada koristili taj program možete kupiti kartu i po dosta nižoj ceni.

Od 2.aprila odnosno svakog petka i nedelje putnike će SWISS prevoziti svoje putnike avionima tipa Erbas A320(nedeljom) i Bombardier CS100(petkom do 26.maja). Kapacitet Erbasa A320 koji će putnike svake nedelje prevoziti iznosi 180 putnika odnosno 150 sedišta u ekonomskoj klasi i 30 sedišta u biznis klasi. Sa druge strane putnike SWISS svakog petka prevoziti avionom tipa Bombardier CS100 kapaciteta 125 putnika odnosno 105 sedišta u ekonomskoj klasi i 20 sedišta u biznis klasi. 

Podsetimo da će ka Cirihu od 23.juna leteti još jedna avio-kompanija iz Švajcarske, Germania Flug. Takođe ka Švajcarskoj putnici se mogu povezati i do Bazela zahvaljujući letovima mađarskog niskotarifnog avio-prevoznika Wizz Air.

 

Tekst:A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар