PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 23. септембар 2015.

Erbas A321 do kraja godine u floti Wizz Air-a

ilustracija (foto: Wizz Air)
Wizz Air, najveći low-cost avio prevoznik u regionu Centralne i Istočne Evrope, objavio je danas da je potpisao sporazum sa firmom CDB Leasing (lizing kompanija vlasništvu Kineske razvojne banke – China Development Bank) za finansiranje šest Airbus-ovih aviona A321ceo, uključujući i prva dva A321s planirana za isporuku Wizz Air-u krajem ove godine. Uslovi sporazuma nisu objavljeni.

Generalni direktor Wizz Air-a, Jožef Varadi rekao je da su razvili snažne odnose sa CDB Leasing-om s obzirom na to da oni nastavalju sa podrškom njihovom rastu gde će upravo finansirati nabavku njihovih prvih aviona tipa A321s.

“Kada budemo uposlili avion A321 na više naših popularnih linija, smanjićemo značajno naše troškove, što će nam omogućiti da nastavimo da nudimo jeftine avio karte i pružamo više mogućnosti našim putnicima da pronađu slobodno mesto na letovima koje žele”. - kaže Varadi

Avion Airbus A321 je duži od standardnog A320, ima mesta za 230 putnika što povećava kapacitet na najpopularnijim rutama. Wizz Air trenutno koristi 63 aviona A320s sa 180 putničkih mesta, od kojih je šest takođe nabavljeno kroz finansiranje CDB Leasing-a i koji su isporučeni u periodu 2014-2015.

Wizz Air-u će biti isporučen prvi A321ceo u novembru, a drugi u decembru ove godine. Ovi avioni su deo postojeće porudžbine kod Airbus-a. Wizz Air je nedavno potvrdio novu porudžbinu od Airbus-a koja uključuje 110 novih A321neo aviona, čija će isporuka, ako odluka bude odobrena od strane akcionara, započeti tokom 2019.

CDB leasing je iz Šenžena u Kini.

izvor: Wizz Air

Нема коментара:

Постави коментар