PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 08. септембар 2015.

Iran Air mogao bi tehnički da koristi niški aerodrom

ilustracija (foto: flickr.com, Aero Icarus)
Na jučerašnjem sastanku gradonačelnika Niša Zorana Perišića i ambasadora Irana Madžida Fahim Pura najavljena je pored ostalog saradnja i u oblasti vazdušnog saobraćaja.

Prema rečima gradonačelnika Perišića postoji šansa za saradnju kroz korišćenje kapaciteta niškog aerodroma "Konstantin Veliki" u vidu uspostavljanja kargo saobraćaja ili mogućnosti da niška vazdušna luka bude tehnički aerodrom za potrebe iranske nacionalne avio-kompanije Iran Air.
- Možemo ponuditi potencijale aerodroma "Konstantin Veliki" bilo u pogledu mogućnosti za kargo transport ili mogućnosti za tehničko sletanje aviona. - izjavio je Perišić, a prenosi TV Zona Plus
Tehničko sletanje bi podrazumevalo sletanje aviona Iran Air-a na redovnoj liniji Frankfurt -Teheran u Niš radi dopune goriva, jer im to na Zapadu nije omogućeno zbog sankcija prema njihovoj državi. Iran Air na ovoj destinaciji koristi širokotrupni avion Airbus A300B koji može da primi do 254 putnika.

Kako piše portal aviatica.rs, iranska nacionalna avio-kompanija nedavno je potpisala ugovor sa aerodromom "Nikola Tesla" upravo o tehničkom sletanju radi dopune goriva, a koji je i ranije koristila taj aerodrom za te prilike.


Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

Нема коментара:

Постави коментар