Пређи на главни садржај

Isporuka aviona za Air Seychelles preko Niša

ilustracija (foto:twinotterspotter.blogspot.com)
Na niški aerodrom je juče sleteo i danas odleteo avion, Twin Otter DHC6-400, koji je krenuo u isporuku za avio-kompaniju Air Seychelles(Er Sejšeli). Njihov put traje već nekoliko dana od Kanade preko Islanda i Švedske sve do Niša i dalje prema Africi do Sejšela.

Isporuku ovog aviona obavlja kanadska kompanija World Wide Ferry , koja nekoliko godina u nazad koristi niški aerodrom "Konstantin Veliki" kao uspustnu stanicu ka svom putu za Maldive ili u ovom slučaju Sejšele kao konačnom odredištu. 


Poslednja isporuka ovog aviona, gde je aerodrom Niš bio jedna od usputnih stanica, bila je marta meseca ove godine kada su sletela dva aviona Maldivian-a u razmaku od nedelju dana.

AVION KAPACITETA DO 19 PUTNIKA

Maldivian na aerodormu Niš (foto: aerodrom Niš)
Ovaj avion proizvodi kompanija De Havilland iz Kanade, kapaciteta 19 putnika. DHC6 je dvomotorni transportni avion koji se koristi uglavnom za prevoz putnika na kratkim odredištima sa kratkom pistom ili se takodje može  koristi kao hidroavion koji podrazumeva sitne prepravke kako bi mogao da sleće po vodenoj površini. Serijska proizvodnja ovog aviona započeta je davne 1966.godine koja traje i danas. Do sada je proizvedeno više od 900 aviona ove vrste u različitim serijama ( serija od 100 do 300 od 1966. do 1988.godine, serija 400 od 2008.godine do danas).

Air Seychelles koristi ove avione u domaćem saobraćaju


ilustarcija (foto:airseychelles.com)
Prema podacima sa zvaničnog sajta ove avio-kompanije, koja je inače jedan od partnera Etihad Airways-a kao naša Air Serbia, ovaj tip aviona koristi se u domaćem saobraćaju za prevoz do 16 putnika koji je idealan za sletanje po ostrvima. Trenutno ova avio-kompanija poseduje tri ovake letilice, a ovo će im biti četvrta u floti.


Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

Коментари

Популарни постови са овог блога

Niški aerodrom radi na dovođenju novih avio-kompanija

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Uprkos neočekivanoj privremenoj suspenziji letova Wizz Air-a tokom letnje sezone, rukovostvo Aerodroma Niš stalno radi na privlačenju potencijalno novih avio-kompanija, ali i trenutnih kako bi se broj destinacija povećao i samim tim povećao broj putnika koji leti sa njega. Prilikom nedavnog gostovanja direktora niškog aerodroma Konstantin Veliki, Dušana Kneževića na " TV Zona Plus ", napomenuto je da su u stalnim pregovorima sa potencijalno novim avio-kompanijima. - Nisu samo Air Serbia, Wizz Air i Ryanair kompanije koje su nama interesantne i sa kojima mi razgovaramo. Radimo na tome da još neka avio-kompanija bude kod nas. Najznačajnije odnosno prave niskotarifne avio-kompanije su Ryanair i Wizz Air. Tu su jos Easyjet i Norwigeian. Ima nekih kompanija koje nisu tako ultra niskotarifne kao što je Ryanair, ali da razgovaramo sa nekima koji su niskotarifne i neke koje su tradicioalne. - kaže Knežević Direktor Aerodroma Niš govoreći o pontecij

Dvodnevna akcija Ryanair-a. Letovi za početak letnje sezone sniženi 15%

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Najveći niskotarivni avio-prevoznik Ryanair samo danas nudi avio-karte snižene 15% po ceni već od 14,99€ za period putovanja od 1. aprila do 30. juna . Iskoristite ovo sniženje i letite iz Niša ka 4 destinacije koje se nalaze u ponudi ove avio-kompanije iz Niša tokom letnjeg reda letenja. Akcija traje do 13. marta 2024. godine. Kupite Vašu kartu za Beč, Stokholm, Maltu ili Krf već danas putem zvaničnog sajta avio-kompanije , turističkih agencija za prodaju avio-karata širom Srbije kao i u holu putničkog terminala aerodroma "Konstantin Veliki" Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2024

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 14,99€ / 14,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 21,99€ / 28,86€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 22,35€ / 25,55€ Krf(CFU)* Jun / Jul Ryanair 27,77€ / 31,45€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 7