PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 06. октобар 2015.

Isporuka aviona za Air Seychelles preko Niša

ilustracija (foto:twinotterspotter.blogspot.com)
Na niški aerodrom je juče sleteo i danas odleteo avion, Twin Otter DHC6-400, koji je krenuo u isporuku za avio-kompaniju Air Seychelles(Er Sejšeli). Njihov put traje već nekoliko dana od Kanade preko Islanda i Švedske sve do Niša i dalje prema Africi do Sejšela.

Isporuku ovog aviona obavlja kanadska kompanija World Wide Ferry , koja nekoliko godina u nazad koristi niški aerodrom "Konstantin Veliki" kao uspustnu stanicu ka svom putu za Maldive ili u ovom slučaju Sejšele kao konačnom odredištu. 


Poslednja isporuka ovog aviona, gde je aerodrom Niš bio jedna od usputnih stanica, bila je marta meseca ove godine kada su sletela dva aviona Maldivian-a u razmaku od nedelju dana.

AVION KAPACITETA DO 19 PUTNIKA

Maldivian na aerodormu Niš (foto: aerodrom Niš)
Ovaj avion proizvodi kompanija De Havilland iz Kanade, kapaciteta 19 putnika. DHC6 je dvomotorni transportni avion koji se koristi uglavnom za prevoz putnika na kratkim odredištima sa kratkom pistom ili se takodje može  koristi kao hidroavion koji podrazumeva sitne prepravke kako bi mogao da sleće po vodenoj površini. Serijska proizvodnja ovog aviona započeta je davne 1966.godine koja traje i danas. Do sada je proizvedeno više od 900 aviona ove vrste u različitim serijama ( serija od 100 do 300 od 1966. do 1988.godine, serija 400 od 2008.godine do danas).

Air Seychelles koristi ove avione u domaćem saobraćaju


ilustarcija (foto:airseychelles.com)
Prema podacima sa zvaničnog sajta ove avio-kompanije, koja je inače jedan od partnera Etihad Airways-a kao naša Air Serbia, ovaj tip aviona koristi se u domaćem saobraćaju za prevoz do 16 putnika koji je idealan za sletanje po ostrvima. Trenutno ova avio-kompanija poseduje tri ovake letilice, a ovo će im biti četvrta u floti.


Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

Нема коментара:

Постави коментар