PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 21. октобар 2015.

Može li aerodrom na kraju 2015. oboriti rekord iz 2006.godine po broju putnika?

ilustracija; (foto arhiva Fly from Niš)
Za nepuna 4 meseca, od kako je niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air krajem juna uspostavio svoje prve letove, oko 24 hiljade putnika letelo je sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki".

Kako je istakao direktor niškog aerodroma, Vladica Đurđanović za Nišku Televiziju rukovodstvo aerodroma je stalno u pregovorima sa avio-kompanijama oko uspostavljanja novih linija iz Niša, ali nije mogao da govori o kojim kompanijama i linijama je reč, izuzev da se u pregovorima ističu destinacije u kojima se nalazi naša dijaspora.
"Sobzirom da smo Međunarodni aerodrom i da ispunjavamo sve međunarodne sertifikate i dozvole očekujemo da avio-kompanije lete iz Niša. Kao što je studije pokazale da putnika iz Niša ima za određene destinacije, ciljna grupa su nam naši ljudi u dijaspori, naravno turisti, kao i razvoj kargo saobraćaja." - izjavio je Đurđanović gostući u jutarnjem programu NTV-a
Podsetimo da je rekordan broj putnika zabeležen na kraju 2006.godine kada je na njega letelo 35.518 putnika, te ostaje da se vidi da li će taj rekord biti oboren već na kraju ove godini ili će se dostići i prestići drugi najbolji rezultat  koji je zabeležen već na kraju naredne 2007.godine kada je sa njega letelo 30.453 putnika.

Wizz Air će svoje letove tokom zimske sezone, koja počinje već 26.oktobra, nastaviti da obavlja iz Niša 2 puta nedeljno, i to ka Bazelu ponedeljkom i petkom odnosno ka Malmeu utorkom i subotom.

Tekst:A.P.
Fly from Niš Team / Niška Televizija

1 коментар: