PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

петак, 06. новембар 2015.

Gužva na niškom aerodromu

Ovako je bilo 9. januara prošle godine; foto: Aerodrom "Konstantin Veliki"
Zbog magle čak 5 aviona je večeras sa beogradskog preusmereno na niški Aerodom “Konstantin veliki”. U Niš sleteli putnici iz Podgorice, Ljubljane, Beča, Praga i Brisela.

Prvi put posle skoro dve godine nacionalni avio-prevoznik iskoristio je Aerodrom “Konstantin Veliki” kao alternativni, jer stariji tipovi aviona nisu mogli da slete u Beograd.

Na sajtu beogradskog Aerodroma “Nikola Tesla” stoji da su letovi iz pomenutih gradova preusmereni, a Nišlije koje žive bliže aerodromu čule su večeras nekoliko aviona i rulanje po pisti.

Takođe, na sajtu flightradar24.com koji prati sve svetske letove moglo je da se isprati sletanje aviona koji su preusmereni u Niš.

Andrija Pavlović urednik portala Fly from Niš kaže da su avioni sleteli između 22:30 i 23 sati.
-Sletelo je 4 aviona tipa ATR72 iz i jedan avion tipa Boing 737 iz Brisela, svi iz flote Air Serbia. Zanimljivo je da je ovo prvi bivši JAT-ov Boing koji je sleteo u Niš nakon 6 godina, kada je JAT poslednji put iz Niša leteo za Cirih - kaže Pavlović.
On kaže da je poslednje sletanje “Air Serbia” bilo 9. januara prošle godine kada su takođe zbog magle, iz Beograda u Niš preusmerena 3 ATR-a, iz Beča, Ljubljane i Praga.

Podsetimo, niški Aerodrom i “Air Serbia” polovinom aprila potpislai su Ugovor o zemaljskom opsluživanju kojim je Niš postao jedan od alternativnih aerodroma beogradskom.

izvor: Južne Vesti

1 коментар: