PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

субота, 21. новембар 2015.

Kroz nevazduhoplovne usluge do boljeg poslovanja aerodroma Niš

Završni radovi na proširenju parkina za kamione(foto:FB Zoran Perišić)
Na prostoru niškog aerodroma u toku su završni radovi na proširenju parkinga za kamione na robno-carinskom terminalu, a sve u cilju daljeg razvoja ovog preduzeća kroz povećanje nevazduhoplovnih usluga koji, kako ističu u rukovodstu aerodroma, čine više od 60% ukupnih prihoda.

Dodatni parking za kamione površine 3.600m2 smanjiće guzvu na obližnjim saobraćajnicama, koja se stvara kada se kamioni tu parkiraju ćekajući na carinjenje robe, koje vode do putničkog terminala na aerodromu.
 
Naredna godina značajna za kargo saobraćaj
(foto: Aerodrom Niš)
Prema rečima direktora aerodroma Niš, Vladice Đurđanovića ovo predstavlja jedan od modela za samoodrživost aerodroma , jer aerodrom ne živi samo od vazduhoplovnih prihoda.
- Nevazduhoplovni prihodi čine 60%, tada se i mi trudimo da na ovaj način povećamo prihode od nevazduhoplovnih usluga. - rekao je Đurđanović
Gradonačelnik Zoran Perišić rekao je da će izgradnja velikog parkinga, čija investicija vredna 10 miliona dinara, omogućiti da svi ti kamioni budu smešteni na jednom mestu i što to može da pomogne aerodromu da naredne 2 godine postane održiv. On je najavio u narednoj godini dalji razvoj kargo saobraćaja sa niškog aerodroma, pošto će grad kupiti jednu specijalne hidraulične platforme za utovar i istovar robe iz aviona odnosno cargo loader.
 
U narednog godini grad kupuje kargo utovarivač
(foto ilustracija: planetgse.com)


 - Ovo je način da povećamo kargo transport uz planove koje imamo za narednu godinu da kupovinom takve mašine pomognemo aerodromu da na taj način zaradi taj novac. - rekao je Perišić

Iz rukovodstva aerodroma je poručeno da se vode stalni pregovori sa svetski poznatim avio-kompanijama, kako bi se naredne godine putnicima ponudili i neke druge destinacija iz Niša.

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team / RTV Belle Amie

Нема коментара:

Постави коментар