PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

недеља, 29. новембар 2015.

Smena mirovnjaka Vojske Srbije na aerodromu Niš

(foto: mod.gov.rs)
Pripadnici Vojske Srbije koji su boravili 6 meseci u mirovnoj misiji UN-a "UNIFIL" u Libanu, specijalnim letom iz Bejruta sleteli su danas na niški aerodrom "Konstantin Veliki". Njih je u ovoj misiji zamenio novi kontigent od 129 mirovnjaka koji su odleteli iz Niša.

Na svečanom dočeku koji je  upriličen za ove prilike prisustvovale su najviše starešine Vojske Srbije, na čelu sa  komandantom Kopnene Vojske generalom-potpukovnikom Milosavom Simovićem.

(foto: mod.gov.rs)
Sa niškog aerodroma je put Libana odletelo 129 oficira, podoficira i vojnika iz sastava pešadijske čete Treće brigade Kopnene Vojske, štabnih oficira i elemenata nacionalne podrške, dok će vod za zaštitu snaga na put krenuti 3. decembra ove godine. Pešadijska četa, kojom će narednih šest meseci komandovati kapetan Boško Vasiljević, izvršavaće zadatke kao samostalna jedinica u sastavu španskog kontigenta, dok će vod za zaštitu snaga, predvođen poručnikom Đorđem Okolićem, delovati u okviru italijanskog kontigenta - navodi se na sajtu Ministarstva odbrane.

Ovoga puta za transport mirovnjaka u UN misiju "UNIFIL" angažovana je turska čarter avio-kompanija "Freebird Airlines", koja je pre nešto više od 2 godine letela sa niškog aerodroma kada je prevozila turiste do Antalije tokom letnje sezone 2013.godine.

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team / mod.gov.rs

Нема коментара:

Постави коментар