PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 24. новембар 2015.

Širokotrupni kargo avioni od sledeće godine na niškom aerodromu

U 2016.godini očekuju se prvi širokotrupni kargo avioni
 ilustracija; (foto: aerlinguscargo.com)
Rukovodstvo niškog aerodroma "Konstantin Veliki" sledeće godine planira da zajedno sa gradom realizuje kupovinu specijalne hidraulične platforme za utovar i istovar robe iz širokotrupnih kargo aviona. Na taj način omogući se dalji razvoj kargo saobraćaja ističe menadžement ovog preduzeća.

Prema rečima direktora Vladice Đurđanovića, za agenciju Beta, do sada je sa niškog aerodroma roba utovarena pomoću viljuškara u uskotrupne avione, a pošto aerodrom želi da razvija dalje ovaj vid saobraćaja kroz dolazak širokotrupnih aviona neophodna je nabavka kargo lodera odnosno specijalne hidraulične platforme koja može da dosigne visinu preko 5,5 metara i da podigne i utovari robu u avion težine do 7 tona.
- Uz pomoć viljuškara robu sada možemo da utovarimo samo u male i uskotrupne avione, ali grad će nam pomoći da nabavimo opremu koja teret može da podigne na visinu veću od 5,5 metara- rekao je Đurđanović.
Gradonačelnik Niša, Zoran Perišić je ovim povodom ranije izjavio da će grad kroz kupovinu ove opreme naredne godine pomoći da se niška vazdušna luka još više razvija.

ATR-42 kargo na niškom aerodromu;
ilustracija; (foto: Aerodrom Niš)
Do sada su na aerodrom Niš sletali uskotrupni avioni i to između ostalog avioni tipa Antonov (12, 26, 30, 74), ATR avioni u kargo verziji 42 i 72, avioni tipa Spartan i Herkules, Iljušin IL-76. Nabavkom hidraulične platforme za utovar i istovar robe u širokotrupne avione mogu se očekivati avioni tipa Boing 757 i 767, zatim Erbas A300, A310, A330 i drugi tipovi aviona.

Podsetimo da je do 1.novembra sa niškog aerodroma prevezeno više od 418 tona robe, što je više u odnosu na predhodno zabeležene 3 kaledarske godine. Rekordna godina sa najviše prevezene robe, više od 1554 tona, bila je 2010.godina.

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

Нема коментара:

Постави коментар