Пређи на главни садржај

Wizz Air potpisao najveći sporazum o lizingu 11 aviona tipa Erbas A321ceo

ilustracija (foto: Wizz Air)
Wizz Air, najveća nisko-tarifna avio kompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, danas je u Pekingu potpisala svoj prvi sporazum o lizingu sa kineskom kompanijom CCB Financial Leasing za nabavku 11 Airbusovih aviona A321ceo, što predstavlja Wizz Air-ov najveći sporazum o lizingu do sada. Planirano je da avioni budu isporučeni Wizz Air-u tokom 2016. i 2017.
- Uzbuđeni smo što počinjemo saradnju sa CCB Financial Leasing-om, i što našu saradnju započinjemo baš najvećom porudžbinom u istoriji Wizz Air-a - rekao je Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Air-a. Sporazumom nastavljamo inače još širu saradnju između Wizz Air-a i kineske finansijske zajednice.
- Zadovoljstvo nam je da imamo Wizz Air kao našeg važnog klijenta i da smo sa njima potpisali ovaj značajan sporazum”, rekao je gospodin Vang Kijang, predsednik kompanije CCB Financial Leasing. Kao deo naše međunarodne strategije Kineske konstrukcione banke (China Construction Bank), CCB Financial Leasing će nastaviti da širi svoje pristustvo u svetskom vazduhoplovnom tržištu preko svoje irske filijale.
Sporazum je u skladu sa Wizz Air-ovim poslovnim modelom prema kome kompanija samostalno pregovara i sklapa sporazume za nove avione direktno sa Airbusom, a potom za taj posao pronalazi finansijera kroz lizing program.
- Mi uvek istražimo koji je najpovoljniji način da u isto vreme finansiramo naš novi avion i da u isto vreme ubiramo plodove naše osnovne delatnosti - rekao je Varadi. Jedan od najvećih razloga za takvo postupanje je i to što nam omogućava da održimo najmlađu flotu u Evropi i da na mnogo načina doprinesemo putnicima kroz poboljšanja usluga.
Wizz Air je započeo sa uvođenjem aviona A321ceo koji imaju prostranije putničke kabine. Prvi avion je stigao 20. novembra, a osim njega naručena su još 26 aviona A321ceo koji bi trebalo da budu isporučeni tokom 2018. Devet će se priključiti floti u 2016. i doprineće povećanju broja letova iz veoma prometnih baza poput Budimpešte, Bukurešta i Varšave.

Sa dodatkom A321ceo, koji je najveći avion uskog trupa čuvene A320 familije, Wizz Air je odgovorio na povećane zahteve za putovanjima u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

U prvoj polovini poslovne 2015. godini (koja se zavšava 31. marta 2016.) Wizz Air je prevezao 10,7 miliona putnika što predstavlja povećanje od 20%, dok je stopa popunjenosti putničke kabine skočila na 90,7 posto.

Novi A321 u Wizz Air-ovoj konfiguraciji će moći da preveze 230 (A320 ima kapacitet od 180). To će omogućiti više mesta po najnižim tarifama do popularnih destinacija poput Budimpešte i Londona (Luton). Wizz Air je prva evropska nisko-tarifna avio kompanija koja će leteti avionom sa Wizz Air je takođe naručio i 110 aviona A321neo, sa početkom isporuke tokom 2019. pa sve do kraja 2024.

izvor. Wizz Air

Коментари

Популарни постови са овог блога

Iz Niša ovog leta preko aerodroma Memingen do Engleske, Španije i Poljske

(foto: memmingen-airport.de / Maximilian Mair) Tokom ove letnje sezone putnici sa Aerodroma "Konstantin Veliki" su ponovo u prilici da preko Aerodroma Memengen, svakog utorka, četvrtka ili subote produže svoje putovanje do drugih evropskih destinacija destinacija kojih nema u ponudi iz Niša. Sagledavajući destinacije i vremena polazaka i dolazaka koje nudi aerodrom Memingen izdvojili smo par interesantnih destinacija. Putnici mogu istog dana da se konektuju za London, Barselonu, Krakov i Palma de Majorku. Svoja povratna putovanja za povratak u Niš preko Memingen mogu obaviti istog dana odnosno dan ili dva ranije. Ukoliko pak želite da par dana provedete u Memimgenu na svom putu ka konačnom odredištu ka nekoj drugoj destinaciji ovde se možete informisati detaljnije . U tabeli su date polazne i krajnje destinacije, takođe vreme dolaska i odlaska sa aerodroma Memingen, kog dana se možete konektovati i na kraju koja avio-kompanija leti na odredjenoj destinaciji. NAPOMENA

RED LETENJA: Letnja sezona na Aerodromu Niš

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Danas, 31. marta na Aerodromu Konstantin Veliki Niš stupio je na snagu novi letnji red letenja. Tokom ove letnje sezone sa niškog aerodroma svoje letove će obavljati tri avio-prevoznika i to Air Serbia, Ryanair i Wizz Air na 13 destinacija širom Evrope. Pored redovnih i sezonskih destinacija, turističke agencije planiraju i čarter letove. Air Serbia će tokom ove letnje sezone svojim putnicima nuditi čak 7 destinacija širom Evrope, ali i sveta preko Beograda ili Istanbula (nastavak putovanja sa Turkish Airlines-om - codeshare). U ponudi su sledeće destinacije:  Destinacija Kompanija Dan Istanbul(IST) - 2 - - - 6 - Frankfurt Han(HHN) - 2 - - - 6 - Ljubljana(Lju) - 2 - - - 6 - Keln(CGN) - 2 - - - 6 - Beograd(BEG) - 2* 3** - - 6* 7** Atina(ATH) - - 3 - - - 7 Tivat(TIV) - - 3 - - 6 - *dolazni letovi iz Beograda **odlazni letovi za Beograd

[FOTO VEST] Redak prelet balona sa posadom iznad Niša

Balon reg. oznaka OE-ZZM na nebu iznad Niša (foto: Fly from Niš) Danas su ljudi iznad Niša, oni makar koji su pratili sajtove za prelete aviona (radarbox.com ili flightradar24.com), mogli su da posmatraju "spori prelet" balona sa posadom koju čine dva člana. Balon je registarske oznake OE-ZZM registrovan u Austriji. printscreen (radarbox.com) Po specifikacijama ovog balona na gasni pogon tipa "Ballonbau Worner NL-1000 STU" , Niš je preletao brzinom oko 46km/h i leteo na visini oko 2500 metara (podaci preuzeti sa sajta flightradar24.com). Posadu čine dva člana posade i deo su austrijskog tima "AUT 2 Austria 2 Gordon Bennett Gas Balloon Team". Oni su svoj let nastavili dalje prema jugu Evrope. Let možete pratiti na linku ovde .    Tekst: A.P. Fly from Niš

Wizz Air-om i tokom naredne zimske sezone iz Niša

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Mađarski niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air nastaviće da i tokom naredne zimske sezone leti direktno iz Niša ka Evropi. Wizz je na svom sajtu pustio u prodaju karte za trenutno dve destinacije iz Niša i to ka Bazelu odnosno Miluzu i Memingenu. Wizz Air će preka Bazelu nastaviti da leti 4 puta nedeljno i to svakog utorka, četvrtka , subote i nedelje, a prema Memingenu da leti 3 puta nedeljno i to utorkom, četvrtkom i subotom. Wizz Air za sada nije najavio nastavak letova ka Beču i Dortmundu. Kako je ranije Wizz Air saopštio, letovi su privremeno ukinuti zbog vanredne inspekcije dela flote ovog avio-prevoznika. Trenutno je 20% flote Wizz-a neoperativno i Wizz Air trenutno ovu krizu pokušava da reši iznajmljivanjem aviona drugih avio-kompanija. Karte su dostupne na zvaničnom sajtu mađarskog avio-prevoznika i dostupne su po ceni već od 6449 dinara. Avio-karte možete kupiti i na zvaničnom šalteru za prodaju avio-karata u aerodromskoj zgradi aerodroma Ko

BEST DEAL: Rentiranje novih vozila po ceni već od 14,99€

ilustracija (foto bestdealrentacar) Nova rent a car agencija na tržištu Niša i Srbije, Best Deal rent a car agencija. Brzo, lako, bezbedno, novo i uvek dostupno vozilo 24 sata 7 dana u nedelji. Rezervišite Vaš auto već danas. U ponudi ove agencije se nalaze sve klase vozila, od manjih gradskih automobila, do premium klase. Bilo da Vam je potreban mali auto za gradsku vožnju, ili limuzina za putovanja širom Evrope, Best Deal je pravo rešenje za vas. Nova i savremena vozila garant su da je bezbednost i udobnost svakog vozača i putnika osigurana. Uz svaki iznajmljeni automobil možete dobiti dodatak dečije sedište, GPS navigaciju sa mapom Evrope, kao i set zimske opreme po potrebi. Nova i savremena vozila po vrlo niskoj ceni rentiranja već od 14,99€ po danu. Ukoliko planirate već sutra da sletite u Niš, budite sigurni da će Vas vozilo po želji čekati ispred putničkog terminala.  Zato, ukoliko se još niste odlučili, Best Deal rent a car agencija je pravo rešenje za Vas! Posetite njihov sa