PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

четвртак, 26. новембар 2015.

Wizz Air potpisao najveći sporazum o lizingu 11 aviona tipa Erbas A321ceo

ilustracija (foto: Wizz Air)
Wizz Air, najveća nisko-tarifna avio kompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, danas je u Pekingu potpisala svoj prvi sporazum o lizingu sa kineskom kompanijom CCB Financial Leasing za nabavku 11 Airbusovih aviona A321ceo, što predstavlja Wizz Air-ov najveći sporazum o lizingu do sada. Planirano je da avioni budu isporučeni Wizz Air-u tokom 2016. i 2017.
- Uzbuđeni smo što počinjemo saradnju sa CCB Financial Leasing-om, i što našu saradnju započinjemo baš najvećom porudžbinom u istoriji Wizz Air-a - rekao je Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Air-a. Sporazumom nastavljamo inače još širu saradnju između Wizz Air-a i kineske finansijske zajednice.
- Zadovoljstvo nam je da imamo Wizz Air kao našeg važnog klijenta i da smo sa njima potpisali ovaj značajan sporazum”, rekao je gospodin Vang Kijang, predsednik kompanije CCB Financial Leasing. Kao deo naše međunarodne strategije Kineske konstrukcione banke (China Construction Bank), CCB Financial Leasing će nastaviti da širi svoje pristustvo u svetskom vazduhoplovnom tržištu preko svoje irske filijale.
Sporazum je u skladu sa Wizz Air-ovim poslovnim modelom prema kome kompanija samostalno pregovara i sklapa sporazume za nove avione direktno sa Airbusom, a potom za taj posao pronalazi finansijera kroz lizing program.
- Mi uvek istražimo koji je najpovoljniji način da u isto vreme finansiramo naš novi avion i da u isto vreme ubiramo plodove naše osnovne delatnosti - rekao je Varadi. Jedan od najvećih razloga za takvo postupanje je i to što nam omogućava da održimo najmlađu flotu u Evropi i da na mnogo načina doprinesemo putnicima kroz poboljšanja usluga.
Wizz Air je započeo sa uvođenjem aviona A321ceo koji imaju prostranije putničke kabine. Prvi avion je stigao 20. novembra, a osim njega naručena su još 26 aviona A321ceo koji bi trebalo da budu isporučeni tokom 2018. Devet će se priključiti floti u 2016. i doprineće povećanju broja letova iz veoma prometnih baza poput Budimpešte, Bukurešta i Varšave.

Sa dodatkom A321ceo, koji je najveći avion uskog trupa čuvene A320 familije, Wizz Air je odgovorio na povećane zahteve za putovanjima u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

U prvoj polovini poslovne 2015. godini (koja se zavšava 31. marta 2016.) Wizz Air je prevezao 10,7 miliona putnika što predstavlja povećanje od 20%, dok je stopa popunjenosti putničke kabine skočila na 90,7 posto.

Novi A321 u Wizz Air-ovoj konfiguraciji će moći da preveze 230 (A320 ima kapacitet od 180). To će omogućiti više mesta po najnižim tarifama do popularnih destinacija poput Budimpešte i Londona (Luton). Wizz Air je prva evropska nisko-tarifna avio kompanija koja će leteti avionom sa Wizz Air je takođe naručio i 110 aviona A321neo, sa početkom isporuke tokom 2019. pa sve do kraja 2024.

izvor. Wizz Air

Нема коментара:

Постави коментар