PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

понедељак, 10. јул 2017.

Aerodrom Niš drugi u Evropi po rastu broja putnika

Evropski hit ove godine!; ilustracija (foto: Marko Stojković)
Prema izveštaju "ACI Europe"-a za maj mesec ove godine niški aerodrom "Konstantin Veliki" se po broju putnika koji su sa njega leteli nalazi na drugom mestu u Evropi, odmah iza aerodroma Bukurešt, iako pripada kategoriji aerodroma "Grupa 4" odnosno aerodroma sa manje od 5 miliona putnika na godišnjem nivou.

Tabelarni izveštaj za maj mesec; kliknuti za uvećanje
(foto: ACI Europe)
Ono što je zanimljivo je to da u "Grupi 4", gde je niški aerodrom na drugom mestu sa rastom broja putnika u odnosu na isti mesec prošle godine od 357,3%, nalaze čak 3 rumunska aerodroma u TOP 4(Bukurešt, Arad, Oradea) i na petom mestu gruzijski aerodrom Kutaisi. Takođe, kada se pogleda TOP 5 aerodroma sa najvećim brojem rasta u svim grupama, aerodrom "Konstantin Veliki" je ubedljiv na drugom mestu ostavljajući iza sebe neke velike aerodrome poput moskovskih Vnukova i Domodedova, te aerodroma Mančester, Amsterdam, Barselona, Antalija i Varšave i mnogih drugih(pogledajte tabelu).

U izveštaju "ACI Europe"-a između ostalog se navodi da je u februaru broj putnika u celoj Evropi porastao za 8,2% odnosno u zemljama EU je taj rast bio 7,7%, a u zemljama ne članicama EU 9,9%.

Podsetimo da poslednji zvanični podaci sa niškog aerodroma govore da je za prvih 6 meseci letelo preko 150.000 putnika, što je ujedno i najbolji rezultat niškog aerodroma od samog otvaranja 1986.godine i to za samo 6 meseci poslovanja.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

1 коментар:

  1. Анониман10. јул 2017. 22:34

    Има ли неких нових вести у вези летова за Москву из Ниша?

    ОдговориИзбриши