PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

субота, 22. јул 2017.

Baziranje jednog aviona stvara priliku za lakše povezivanje sa aerodroma Niš

Baziranje jednog aviona otvara šanšu za veći napredak; ilustracija
(foto: Fly from Niš)
Iako je Niš povezan sa 11 destinacija širom Evrope sa 4 avio-kompanije, sve je više zahteva putnika koji traže da se povežu sa aerodromom "Konstantin  Veliki" i ka ostalim evropskim gradovima. Direktor aerodroma "Konstantin Veliki" nedavno je izjavio da bi stacioniranjem jednog aviona neke od avio-kompanije u Nišu umnogome doprinelo da se broj postojećih linija udvostruči.

Ukoliko bi do toga došlo, Đurđanović kaže da bi se ka nekim destinacijama vrlo brzo povezali pošto avio-kompanije lakše otvaraju letove iz svojih baza nego iz baza u inostranstvu. Baziranjem jednog aviona otvara se šansa da se samo sa tom letilicom odrade 3 do 4 leta dnevno što će doneti 100.000 putnika više.
- Kada avio-kompanija staniocina jedan svoj avion na niškom aerodromu, onda će ona odrediti dokle će leteti, da li je to Pariz, London, Oslo i sl.. Kada se avion stacionira na niški aerodrom ta investicija je vredna 100 miliona evra, koliko košta avion. Taj avion oplužuje 6 posada sa po 7 ljudi, to su 42 čoveka što će značiti nova radna mesta, sobzirom da će avio-kompanija na tim letovima imati srpsku posadu. - izjavio je Đurđanović nedavno za radio "Glas"
Podsetimo da se je do sada bilo priča oko otvaranja baza Wizz Air-a i Ryanair-a u Nišu, no da za sada nema nikakvih novih vesti tim povodom. Inače generalni direktor Wizz Air-a, Jožef Varadi rekao je za "Fly from Niš" prošle godne da oni prate razvoj tržišta u Nišu i da će ukoliko se za to ukaže prilika za početak stacionirati svoj jedan avio. Sa druge strane, iz Ryanair-a su takođe prošle godine poručili da otvaranja baze u Nišu za njih trenutno to nije opcija, ali da se kod njih vrlo brzo menjaju.


Tekst: A.P.
Fly from Niš / Radio Glas

Нема коментара:

Постави коментар