PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 12. јул 2017.

Rekordni rezultati niškog aerodroma za prvih 6 meseci poslovanja u 2017.godini

ilustracija (foto arhiva Fly from Niš)
Niški aerodrom "Konstantin Veliki" je za samo 6 meseci ostvario istoriske i rekordne rezultate kada je reč o broju putnika, ali i o broju prevezene kargo robe.

Prema najnovijim statitstičkim podacima za jun mesec, kroz putnički terminal niškog aerodroma prošle 150.198 putnika, što predstavlja istorijski i rekordni imajući u vidu da je samo tokom cele 2016.godine sa niškog aerodroma letelo blizu 125.000 putnika. Direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović, ranije je izjavio da očekuje da kroz nišku vazdušnu luku na kraju godine prođe preko 330.000 putnika.

I kargo saobraćaj sa niškog aerodroma beleži rekordne rezultate za prvu polovinu godine, pa je sa 60 opslužena kargo aviona dopremljena roba od 1920 tona što je rezultat priblizan onom ostvarenom na kraju prošle godine. Uz podsećanje da se , pored ugovorenog čarter prevoza, sa aerodroma obavlja i redovan kargo transport zahvaljujući Turkish Cargo-u, treba reći da su procene za kraj ove godine 3000-4000 tona prevozene robe prema ranijim najavama predstvanika turskog avio-prevoznika i čelnika aerodroma. 


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар