Пређи на главни садржај

Mihajlović: Sve što ima aerodrom "Nikola Tesla" imaće i aerodrom "Konstantin Veliki"

Dalja ulaganja u aerodrom i narednih godina(foto: Aerodrom Niš Konstantin Veliki)

Ministarska građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je dalja ulaganja u niški aerodrom u narednim godinama. Ona je gostujuću na "TV Zona plus" najavila da će projekat za izgradnju novog kontrolnog tornja biti gotov naredne godine i da će niški aerodrom dobiti svu neophodnu opremu kako bi se omobućilo njegovo dalje razvijanje i napredak.

Ministarka Mihajlović je za narednu godinu takođe najavila da će niški aerodrom ući u proces evropske sertifikacije aerodroma, a koji poseduje svega 16% aerodroma u Evropi među kojima je od juče i aerodrom "Nikola Tesla".
- Aerodrom "Nikola Tesla" se danas nalazi među 16% svih aerodroma Evrope po svim svetskim i evropskim standardima. Mi hoćemo da sledeće godine aerodrom "Konstantin Veliki", kao što je "Nikola Tesla" bude po svim evropskim standardima. -izjavila je juče ministarka Mihajlović za "TV Zonu plus"
Ministarka Mihajlović na aerodormu Niš prilikom obilaska
renoviranog krova; ilustracija (foto: Fly from Niš)
Mihajlovićeva je najavila da će sledeće nedelje zajedno sa direktorom aerodroma "Nikola Tesla" i diretkorkom Direktorata za civilno vazduhoplovstvo posetiti niški aerodrom, kada će najaviti neke nove investicije i nova ulaganja u sam aerodrom.

Podsetimo da će Kontrola letenja(SMATSA) do grada godine instalirati i pustiti u rad uređaj za instrumentalno sletanje(ILS), dok će aerodrom Konstantin Veliki do kraja godine postaviti novu ogradu oko aerodromskog komleksa koji će na taj način unaprediti bezbednost vazdušne plovidbe. Do sada je inače zahvaljujući podršci grada, aerodrom od prošlog meseca zanovio svoj spoljašnji izgled i proširio check-in šaltere i prostor za kontra-diverzionu(KD) kontrolu putnika i prtljaga. Za narednu godinu planirani su i prvi radovi na izgradnji i proširenju putničke terminalne zgrade kao i ugradnji dodatnih prilaznih svetala na poletno sletnoj stazi.


Tekst: A.P.
Fly from Niš/TV Zona plus

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23