PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

субота, 29. јул 2017.

Mihajlović: Sve što ima aerodrom "Nikola Tesla" imaće i aerodrom "Konstantin Veliki"

Dalja ulaganja u aerodrom i narednih godina(foto: Aerodrom Niš Konstantin Veliki)

Ministarska građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je dalja ulaganja u niški aerodrom u narednim godinama. Ona je gostujuću na "TV Zona plus" najavila da će projekat za izgradnju novog kontrolnog tornja biti gotov naredne godine i da će niški aerodrom dobiti svu neophodnu opremu kako bi se omobućilo njegovo dalje razvijanje i napredak.

Ministarka Mihajlović je za narednu godinu takođe najavila da će niški aerodrom ući u proces evropske sertifikacije aerodroma, a koji poseduje svega 16% aerodroma u Evropi među kojima je od juče i aerodrom "Nikola Tesla".
- Aerodrom "Nikola Tesla" se danas nalazi među 16% svih aerodroma Evrope po svim svetskim i evropskim standardima. Mi hoćemo da sledeće godine aerodrom "Konstantin Veliki", kao što je "Nikola Tesla" bude po svim evropskim standardima. -izjavila je juče ministarka Mihajlović za "TV Zonu plus"
Ministarka Mihajlović na aerodormu Niš prilikom obilaska
renoviranog krova; ilustracija (foto: Fly from Niš)
Mihajlovićeva je najavila da će sledeće nedelje zajedno sa direktorom aerodroma "Nikola Tesla" i diretkorkom Direktorata za civilno vazduhoplovstvo posetiti niški aerodrom, kada će najaviti neke nove investicije i nova ulaganja u sam aerodrom.

Podsetimo da će Kontrola letenja(SMATSA) do grada godine instalirati i pustiti u rad uređaj za instrumentalno sletanje(ILS), dok će aerodrom Konstantin Veliki do kraja godine postaviti novu ogradu oko aerodromskog komleksa koji će na taj način unaprediti bezbednost vazdušne plovidbe. Do sada je inače zahvaljujući podršci grada, aerodrom od prošlog meseca zanovio svoj spoljašnji izgled i proširio check-in šaltere i prostor za kontra-diverzionu(KD) kontrolu putnika i prtljaga. Za narednu godinu planirani su i prvi radovi na izgradnji i proširenju putničke terminalne zgrade kao i ugradnji dodatnih prilaznih svetala na poletno sletnoj stazi.


Tekst: A.P.
Fly from Niš/TV Zona plus

Нема коментара:

Постави коментар