PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

четвртак, 06. јул 2017.

Naredne godine ugradnja dodatnih prilaznih svetala

Pista aerodroma "Konstantin Veliki" (foto: Fly from Niš)
Niški aerodrom "Konstantin Veliki" će naredne godine uz finansijsku pomoć države i grada ugraditi dodatna prilazna svetla na poletno-sletnoj stazi imajući u vidu da će do kraja ove godine Kontrola letenja Srbije i Crne Gore(SMATSA) ugraditi i pustiti u probni rad uređaj za instrumentalno sletanje pri složenim meteo uslovima(ILS). Vrednost nabavke i ugradnje prilaznih svetala koštaće 1,4 miliona evra.

Gradsko veće grada Niša prošle nedelje donelo je odluku i da se aerodromu odobre sredstva za nabavku dva dodatna nova traktor vozila koja su neophodna zbog povećanja obima avio saobraćaja, ali i održavanje aerodromskog kompleksa. Takođe tokom godine bi trebalo da se postavi nova zaštitna ograda oko perimetra aerodroma kako bi se unapredila bezbednost kako aerodroma, tako i same vazdušne plovidve od upada raznoraznih domaćih i divljih životinja na manevarske površine.

Inače pored ugradnje dodatnih prilaznih svetala, za narednu godinu planirani su i prvi radovi na proširenju putničkog terminala koji treba da se okončaju do kraja 2018. godine. Novac za ove radove obezbeđiće ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture  u iznosu oko 7 miliona evra.

Podsetimo da je krajem prošlog meseca konačno završena modernizacija spoljnog izgleda postojeće terminalne zgrade, za šta je grad iz budžeta izdvojio 26 miliona dinara. Pored tih radova, na aerodromu su prošireni check-in šalteri i dodatno je postavljena jedinica za KD kontrolu putnika i prtljaga čime je znatno ubrzan protok putnika.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар