Пређи на главни садржај

DEBATA JV: Da li se razvoj aerodroma Niš opet dovodi u pitanje?

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Nedavno gostovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na RTS-u gde je između ostalog govorio o daljem razvoju Aerodroma Beograd, pa i ostalih aerodroma u Srbiji, nakon odluke da se "Nikola Tesla" dodeli francuskoj kompaniji "VINCI" u koncesiju na 25 godina, ponovo je aktulizovao ranije strepnje da li će niški "Konstantin Veliki" opet grcati u problemima zarad razvoja najveće vazdušne luke u Srbiji?!

O tome će u sredu na internet portalu Južnih Vesti u emisiji "60 minuta" više biti reči, gde će na pitanje novinara odgovarati jedan od zagovarača i osnivača niškog aerodroma inače prvog čoveka Niša u to vreme Dragoslav Pavlović, Direktor "RRA JUG" Bojan Avramović i predstavnik "Dosta je bilo" Stefan Mitrović.

Podsetimo da je predsednik Srbije izjavio da će niškom aerodromu, ali i potencijalno aerodromima u Užicu i Kraljevu, u narednih 12 godina biti ograničen rast broja putnika do milion godišnje kako će koncesionim ugovorom to biti predviđeno.

Šta će to zapravo značiti za Niš i kako uopšte država može da sprečava rast i razvoj jednog lokalnog aerodroma koji poslednjih godina beleži konstantni rast kako u broju prevezenih putnika, tako i robe saznajte više u sredu u 18h na internet portalu Južnih Vesti.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Air Serbia: Planiramo da povećamo svoje prisustvo u Nišu i da otvorimo biznis salon

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia želi da u narednom periodu pojača svoje prisustvo u Nišu i da putnicima i svim svojim klijentima omogući da se bliže upoznaju sa pogodnostima koja nudi. Prvi planovi su već krenuli u proces realizacije poput otvaranja kontakt centra i zaposlenja 40 novih agenata kao i dodatnih 10 koji će raditi u službi balansiranja vazduhoplova. Direktor Air Serbia-e Jirži Marek ističe da je baza u Nišu veoma značajna za razvoj nacionalnog avio-prevoznika i da u narednom periodu planiraju da jačaju svoje prisustvo na Aerodromu Konstantin Veliki. Direktor je takođe najavio da bi po završetku izgradnje u okviru novog termilana Air Serbia otvoriti posebni biznis salon. - Baza u Nišu je za Er Srbiju veoma važna i planiramo dodatno jačanje našeg prisustva na jugu Srbije. U narednom periodu, u okviru radova na završetku novog terminala, planiramo otvaranje posebnog biznis salona. Razmatramo i mogućnosti za veće prisustvo službi naše t

Švedska direktno iz Niša po ceni već od 12,99€

ilustracija (foto: FB Aerodrom Niš) Dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Ryanair i Wizz Air nude direktore letove ka Stokholmu odnosno Malmeu po ceni već od 12,99€ tokom marta. Ukoliko planirate da 24. marta poletite ka Malmeu karte možete kupiti po ceni već 1759 dinara, a ukoliko 30. marta poletite ka Stokholmu Arlandi možete kupiti po ceni već od 12,99€. Karte za ove, ali i druge destinacije ove avio-kompanije se mogu kupiti preko zvaničnog sajta Ryanair -a, u turističkim agencijama širom Srbije kao i u holu terminalne zgrade Aerodroma Konstantin Veliki Niš. Tekst: A.P. Fly from Niš BONUS VIDEO: Leto iz Niša 23